Vâlcea, abonata „remizelor albe”


• CS Municipal – FC Olt Slatina 0-0 • în loc de goluri, meciul din Zăvoi a avut foarte mulţi nervi şi trei cartonaşe roşii

Sâmbătă, în etapa a VII-a a Se­riei Vest din liga secundă de fotbal, CS Municipal Râmnicu Vâlcea şi FC Olt Slatina s-au întâlnit în derby-ul Olteniei, un meci ce poate fi considerat cu uşurinţă şi un derby al „suferinţei”. Aflate într-o formă cu care nu conving pe nimeni, cele două echipe nu s-au dezis de sta­rea de somnolenţă pe care o pro­voa­că spectatorilor atunci când evo­luează pe teren. Chiar dacă am­bele aveau nevoie dispe­rată de puncte, CSM şi FC Olt au oferit sen­zaţia că un punct le-ar fi de ajuns. Cei 22 de jucători au stat de la începutul jocului la „mica ciupeală”, cucerirea unui punct fiind de altfel şi scopul declarat cu care slătinenii au venit la Vâlcea. Ca de obicei, mai ales când evoluează pe teren propriu, municipalii lui Erik Lincar au oferit senzaţia că pot face „legea”, pot domina mijlocul terenului şi, mai mult decât atât, se pot apropia de poarta adversă. Însă, aşa cum declara şi secundul Fane Nofitovici, în preajma careului, echipa noastră devine de nerecunoscut, jucătorii fiind incapabili să împingă mingea între buturile adversarilor.

Erik Lincar a stat din nou în tribune

Aşa după cum vă informam în numere anterioare ale cotidianului nostru, oficialii Federaţiei Române de Fotbal au revenit asupra verdic­tu­lui acordat în controversatul caz al antrenorului Erik Lincar, care a pro­tes­tat la adresa arbitrilor în meciul de luna trecută, pe care CS Muni­ci­pal l-a câştigat în faţa bănăţenilor de Poli Timişoara (scor 1-0). Atunci, mai-marii de la Bucureşti l-au sus­pen­dat pe Lincar pentru trei etape şi l-au amendat cu o mie de euro. Ulte­rior, după ispăşirea pedepsei. Aceştia i-au mai aplicat lui Lincar o „corecţie” de patru etapă şi o amen­dă „babană” de aproape trei mii de euro. Astfel că, la meciul de sâmbă­tă cu Slatina, Lincar a fost nevoit să stea din nou în tribunele stadionului, secundul Fane Nofitovici ocupându-se de dirijarea municipalilor de pe bancă.

Vâlcea a dominat steril prima repriză. Slatina a avut cea mai mare ocazie

După trei etape consecutive în care nu mai marcaseră, râmnicenii şi-au dorit să treacă peste acest complex şi să deschidă repede sco­rul. Briceag (minutul 7) şi Iordache din lovitură liberă (minutul 14) au fost autorii primelor semnale ofen­sive în faţa porţii apărate de expe­ri­mentatul goalkeeper portughez Nuno Claro. Numai că CSM a reu­şit, ca de obicei, doar o domi­nare sterilă, care nu a avut efecte pe ta­bela de marcaj. Mai mult decât atât, în minutul 17, slătinenii au irosit o imensă şansă de a deschide scorul. Totul a pornit de la mijlocaşul ofen­siv Leucuţă, care a filtrat un balon pentru vârful Curtuiuş. Acesta din urmă a ajuns într-o poziţie ideală în faţa porţii apărate de Popescu. Din fericire pentru noi, atacantul slăti­nean s-a pripit în faţa porţii şi a ratat posibilitatea de a deschide scorul. Din apropierea „punctului cu var”, aces­ta nu a nimerit cadrul porţii vâlcene, balonul scurgându-se pe lângă buturile lui Popescu. La mij­lo­cul primul act, jocul a intrat într-o perioadă de amorţire, lentoarea cu care s-au mişcat jucătorii plictisin­du-i groaznic pe suporterii aflaţi în tribunele arenei din Zăvoi, în număr de câteva sute. Abia spre finalul pri­mei reprize, ultima „achiziţie” a celor de la CSM, nigerianul Konyeha, a reuşit să mai creze o fază pericu­loa­să. Acesta a şutat puternic de la limita careului mare slătinean, balo­nul trecând însă peste poartă. Oaspe­­ţii şi-au mai arătat o dată „col­ţii” în ofensivă prin Bobi Verdeş, în minutul 44. „Veteranul” oaspeţilor a reluat atunci cu capul un balon spre poarta lui Popescu, goalkeeper-ul râmnicean aflându-se însă la post, el reţinând balonul fără mari dificultăţi. Prima repriză s-a încheiat aşa cum a început, tabela de marcaj „îngheţând” la 0-0.

Nula la nula a continuat în repriza a doua

Pauza nu s-a dovedit un sfetnic prea bun pentru elevii antrenorilor Lincar şi Nofitovici. Cei doi tehni­cieni au întărit atacul încă de la debutul actului secund, camerune­zul N’Kongue intrând în locul lui Io­nescu. Rezultatele în faza ofen­sivă nu s-au văzut însă mai deloc, am­bele echipe având doar câteva oca­zii firave în primul sfert de oră al mi­ta­nului secund. Vâlcea a dat emo­ţii slătinenilor în minutele 55 şi 58, atunci când Calcan şi Coman l-au pus în dificultate pe Nuno Claro, por­­tughezul, ajutat şi de şansă, scă­pând fără gol primit în cele din urmă. Cea mai mare ocazie a părţii secunde a apărut în minutul 75. Atunci, camerunezul N’Kongue l-a pus într-o situaţie excelentă pe Coman. Acesta din urmă, demarcat foarte bine în interiorul careului ad­vers, a şutat periculos spre poarta lui Nuno Claro, portughezul reuşind să respingă cu un reflex preluat parcă din handbal. Lincar şi Nofi­tovici au trimis alte forţe proaspete în ofensivă în minutul 76, când Co­din i-a luat locul lui Calcan. Astfel, tehnicienii echipei noastre au epui­zat cele trei schimbări înainte ca antrenorul Oprescu să opereze vreo modificare în distribuţia echipei slătinene.

Mulţi nervi pe final

Din două faze care nu anunţau mare lucru, N’Kongue şi Curtuiuş au reuşit să se dea în spectacol. Mai întâi, în minutul 77, camerune­zul a scăpat basma curată, fără să fie avertizat, deşi l-a bruscat uşor pe antrenorul secund de la FC Olt. Ulterior, peste nici două minute, oaspeţii au rămas în inferioritate numerică, Curtuiuş fiind eliminat pentru un fault total nejustificat. Fotbalul adevărat a lipsit timp de alte zece minute, vâlcenii fiind preo­cupaţi mai mult de a-şi domina ad­ver­sarul la centrul terenului, pe când slătinenii au tras copios de timp. Abia în minutul 86, Miţă Dea­co­nescu l-a mai trezit din starea de amorţeală pe Nuno Claro, portu­ghe­zul fiind din nou la post. Ulterior, în preajma minutului 90, acelaşi Konye­ha de la gazde a avut o şansă de gol, ratată însă. Slătinenii au replicat prin nou-intratul Gheor­ghe, care a trimis slab, pe lângă poartă.
Finalul a fost neaşteptat de tensionat. În loc de goluri sau faze spectaculoase, minutele de prelun­gire ale partidei de sâmbătă au adus, cartonaşe roşii, meleuri pe teren terenului şi foarte mulţi nervi din partea jucătorilor. În minutul 93, Chris N’Kongue a fost eliminat după un fault comis asupra portughezului Claro. Pentru proteste, chiar dacă se afla pe banca tehnică, Bobi Ver­deş a primit al doilea galben şi a fost la rândul său eliminat. Fotbalul nu a mai apărut pe gazonul din Ză­voi nici în ultimul minut al prelun­gi­rilor, jucătorii celor două echipe fiind mai mult preocupaţi de clinciuri şi îmbrânceli. Tânărul central hunedo­rean al întâlnirii nu a acordat alte cartonaşe, deşi se impuneau cel puţin câteva galbene.
Partida s-a încheiat cu scorul de 0-0, CSM acumulând un alt punct mititel, care păstrează echipa noastră pe locul şase în clasament, ultimul care asigură prezenţa în play-off. În etapa următoare, cea cu numărul opt, municipalii vor evolua în deplasare, pe terenul braşo­ve­nilor de la Unirea Târlungeni. Partida se va disputa miercuri, 15 octombrie, cu începere de la ora 15.00. Vom reveni cu informaţii!

Caseta tehnică

CSM Râmnicu Vâlcea: Po­pescu – Samson (Deaconescu ’68), Pârvulescu, Stoica, Briceag – Iorda­che, Popescu, Calcan (Codin ’76), Ionescu (N’Kongue ’46) – Konyeha şi Coman. Antrenor: Erik Lincar.
FC Olt Slatina: Nuno Claro – Radovic, Morariu, Gligor, Covalschi – Pavel, Ignea (Gheorghe ’87), Leucuţă (Blănaru ’80), Căpăţână – Curtuiuş şi Verdeş (Fâşie ’92). Antrenor: Dan Oprescu.
Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – central; Florin Pucheanu (Ulmi) şi Răzvan Dobre (Târgovişte) – asistenţi.

Rezultatele etapei a VII-a

Poli Timişoara – FC Bihor Oradea 3-0
Belu ’19, Henrique ’61, Popovici ’77 (p)
Metalul Reşiţa – Olimpia S. Mare 1-0
Buhăescu ’37
CS Mioveni – Unirea Târlungeni 0-1
Elek ’11
Şoimii Pâncota – FC Caransebeş 5-1
Lengyel ’2, Mitu ’48, Mihai ’50, Huţanu ’57 ’87 / Artean ’85
CSM Râmnicu Vâlcea – FC Olt Slatina 0-0
Fortuna Poiana Câmpina a stat

Clasamentul Seriei Vest: Metalul Reşiţa 17p (10-2), ACS Poli Timişoara 12p (8-4), Fortuna Po­ia­na Câmpina 11p (9-5), CS Mioveni 11p (4-3), Unirea Târlungeni 10p (6-5), CSM Râmnicu Vâlcea 8p (2-3), Şoimii Pâncota 6p (9-10), FC Caransebeş 6p (4-8), Olimpia Satu Mare 4p (3-6), FC Olt Slatina 4p (3-6), FC Bihor Oradea 3p (3-9).
*primele şase poziţii asigură calificarea în play-off

Posting....