Un milion pentru galactice!


• Primăria Capitalei va sponsoriza echipa de handbal Oltchim cu un milion de lei

Chiar dacă iniţial primarul Sorin Oprescu declara că încearcă să „identifice formula juridică” prin care instituţia pe care o conduce să preia echipa de handbal, oferind totodată suma de un milion de euro, iată că planurile sale au fost dejucate într-o mare măsură, acesta reuşind, în urma unei furtunoase şedinţe de consiliu, desfăşurată la finele săptămânii trecute, doar sponsorizarea cu un milion de lei. Suma care va ajunge în conturile Clubului Sportiv Oltchim Râmnicu Vâlcea urmează să fie alocată din fondul de rezervă de care dispune municipalitatea, potrivit proiectului de hotărâre aprobat vineri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Astfel, dacă ţinem cont de faptul că bugetul pe un sezon al echipei de handbal este cifrat undeva în jurul sumei de 12 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro) s-ar putea deduce că fondurile primite de la Primăria Capitalei sunt suficiente pentru cel mult o lună.

Banii pot fi folosiţi doar pentru participarea în Ligă!

Însă, potrivit unei anexe existentă în proiectul adoptat în şedinţa de consiliu, fondurile primite drept sponsorizare din partea Primăriei Generale a Bucureştiului nu pot fi folosite pentru plata salariilor handbalistelor, prime de joc sau cheltuieli ce ţin de campionatul intern, ci exclusiv pentru organizarea în bune condiţii a deplasărilor pe care „galacticele” le au programate în Liga Campionilor. Reamintim, CS Oltchim face parte din Grupa A a celei mai importante competiţii inter-cluburi din Europa, alături de Hypo Viena (Austria), Randers HK (Danemarca) şi Buxtehuder SV (Germania).

Spectatorii vâlceni ar putea fi privaţi de fazele superioare ale competiţiei

Iar cum totul are un preţ pe lumea aceasta, se pare că donaţia Primăriei Capitalei nu este chiar una absolut neinteresată. Deşi nu este nimic oficial în acest sens, prin media naţională circulă tot mai multe zvonuri conform că­ro­ra, începând cu faza semifinalelor (evident, în cazul în care Oltchimul se va califica), campioanele României ar urma să dispute meciurile considerate pe teren propriu într-o sală din Capitală, mult mai încăpătoare în comparaţie cu Sala Sporturilor „Traian”. Într-un interviu oferit pentru ProSport, preşedintele Petre Berbecaru a declarat: „Dacă vom ajunge în finală, intenţionăm să jucăm la Romexpo, unde am putea avea în spate 12.000-14.000 de spectatori. Ne gândim chiar şi în semifinale să jucăm în Bucureşti, ar fi şi în interesul nostru”.