Tricolorele pot spera la semifinalele CE: trei din trei în grupele principale!


Calificată de pe locul al treilea din Grupa D a Campionatului European de Handbal feminin găzduit de Danemarca, naționala tricoloră se pregătește acum pentru debutul în faza grupelor principale. Nu se anunță o misiune deloc facilă pentru sportivele pregătite de selecționerul Bogdan Burcea în tentativa de a ocupa primele două poziții (sau măcar a treia) în duelurile cu celelalte cinci formații care se află în această grupă principală. De altfel, rezultatele României cu două dintre aceste contracandidate pentru un loc fruntaș (în speță Germania și Norvegia) sunt cunoscute deja. Asta pentru că, așa cum se știe, echipele care au acces în faza grupelor principalele păstrează rezultatele (și mai ales punctele) înregistrate contra celorlalte două formații alături de care s-au calificat din prima fază a grupelor. Iar din Grupa D, Norvegia s-a calificat cu 4 puncte, Germania cu 2 puncte, în timp ce România a mers în faza următoare fără niciun punct.
În acest context, în grupa principală formată din șase echipe, situația României este foarte ingrată. Pentru a prinde unul dintre primele două locuri în grupă, care i-ar permite accesul în semifinale, România trebuie să câștige toate cele trei meciuri pe care le are de disputat și să mai aștepte și un joc favorabil al rezultatelor înregistrate de contracandidatele tricolorelor. Deci, nici măcar dacă vor câștiga toate cele trei partide pe care le au de disputat în faza grupelor principale elevele tehnicianului Bogdan Burcea nu sunt sigure de prezența în semifinale! Pentru a obține poziția a treia (și posibilitatea de a disputa meciul pentru locul 5 în ierarhia finală), misiunea este cu doar puțin mai simplă. România are nevoie ori de trei victorii din tot atâtea meciuri disputate ori de două victorii și câteva rezultate înregistrate de adversare care să ajute echipa tricoloră. Primul adversar pe care România îl va întâlni în grupa principală este Croația.
Clasamentul de la care pornește grupa a II-a principală este următorul: Norvegia – 4p; Croația – 4p; Olanda – 2p; Germania – 2p; Ungaria – 0p; România – 0p.

Programul tricolorelor în Grupa a II-a

Joi, 10 decembrie, ora 19.15
Croația – România
Luni, 14 decembrie, ora 21.30
Ungaria – România
Marți, 15 decembrie, ora 17.00
Olanda – România