Trei puncte pentru play-off


• jucătoarele de la HC Municipal le-au învins pe ardelencele de la HC Zalău
• echipa noastră a încheiat turul Ligii Naționale pe locul nouă

Așa după cum vă informam în numărul de ieri al publicației noastre, sâmbătă, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea s-a disputat un meci foarte interesant. Pe teren s-au întâlnit gazdele de la HC Municipal și ardelencele de la HC Zalău, meciul contând pentru ultima etapă a Ligii Naționale feminine. Pentru a rămâne aproape de îndeplinirea obiectivului trasat pentru acest sezon, clasarea pe una dintre primele opt poziții și calificarea în play-off, vâlcencele aveau nevoie de victorie. Iar elevele pregătite de antrenorii Dumitru Muși și Maria Duca s-au ridicat la înălțimea așteptărilor suporterilor veniți în polivalenta râmniceană, dominând meciul în cea mai mare parte a timpului regulamentar de joc. Fără să mai greșească atât de mult în defensivă, așa cum tehnicianul constănțean a atras în dese rânduri atenția elevelor sale, municipalele au demonstrat că își pot domina un adversar până la finalul întâlnirii și pot câștiga toate punctele. Chiar dacă echipa din Zalău a început mai bine întâlnirea și a avut un mic avantaj, vâlcencele au revenit rapid, spre satisfacția spectatorilor din tribune. La pauză, HCM se afla în avantaj minim, scor 12-11. Debutul primei reprize a fost cât se poate de echilibrat, Vâlcea și Zalău mergând „cap la cap” în ceea ce privește evoluția scorului. Cu Daria Ilina, Janina Luca și Carmina Bădiță în mare formă, Vâlcea a prins „elan” în ultimele 15 minute. Atunci s-a făcut practic diferența dintre cele două formații, echipa noastră luând avansul decisiv, de câteva goluri. Până la final, avantajul municipalelor a sporit, iar HCM s-a impus la o confortabilă diferență de cinci goluri, scor 28-23.
În urma acestui rezultat, HC Municipal a acumulat 14 puncte în clasament și a urcat până pe poziția a noua. Această clasare, chiar dacă este în afara obiectivului, oferă speranțe oficialilor vâlceni, iar rezultatele din retur pot ajuta echipa noastră să ajungă în primele opt ale întrecerii de elită din țara noastră. Ar mai fi de amintit numele marcatoarelor echipei noastre în meciul cu HC Zalău, aportul acestora fiind decisiv pentru câștigarea celor trei puncte. Facem referire aici la rusoaica Daria Ilina, autoare a opt goluri, Carmina Bădiță cu patru reușite, Janina Luca tot patru goluri, alături de Clara Vădineanu și Andreea Adespii, fiecare cu câte trei reușite.
Următorul meci oficial al echipei noastre va avea loc în data de 11 ianuarie 2015, atunci când în Sala Sporturilor va poposi Unirea Slobozia, una dintre revelațiile acestui sezon.

Rezultatele etapei a XIII-a
HCM Baia Mare – Universitatea Cluj 35-25
Cetate Deva – Mureșul Tg. Mureș 34-26
HCM Râmnicu Vâlcea – HC Zalău 28-23
CSM București – HC Dunărea Brăila 35-26
Universitatea Constanța – CSM Ploiești 20-25
Corona Brașov – SCM Craiova*
*se joacă mâine, de la ora 18.00
HCM Roman – Unirea Slobozia**
**se joacă joi, de la ora 11.00
Clasamentul Ligii Naționale: HCM Baia Mare 36p, SCM Craiova 33p, CSM București 32p, Corona Brașov 29p, HC Dunărea Brăila 21p, HCM Roman 20p, CSM Ploiești 18p, HC Zalău 16p, HCM Râmnicu Vâlcea 14p, Cetate Deva 13p, Unirea Slobozia 12p, Universitatea Constanța 9p, Universitatea Cluj 8p și Mureșul Târgu Mureș 0p, Mureș 0p.