Handbalul școlar se simte bine la Vâlcea


La etapa națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar -Handbal fete, învățământ gimnazial desfășurată la Râmnicu Vâlcea în perioada 11-14.05.2023, echipa Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea, antrenată de Marius Dănuleț și Luminița Huțupan Dinu  a devenit vicecampioană națională, aurul fiind adjudecat de Colegiul Național ”Mihai ViteazuL”  din Sf.Gheorghe. Următoarele poziții în clasament au fost completate de Școala Gimnazială nr. 96 București, L.P.S. Bistrița, Scoala Gimnazială ”A. I. Bassarabescu” Ploiești, LPS ”Banatul” Timișoara, LPS Buzău și  LPS Suceava.

Vâlcea a mai reușit să câștige și trofeul de cel mai bun portar prin Maria Marcu de la Colegiul Energetic, panoplia cu premii individuale fiind completată de golghetera competiției, Maria Petrache de la  Școala Gimnazială nr. 96 București și MVP-ul 
Diana Ștefania Lefter  de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Sf. Gheorghe.
Pe lângă ajutorul important primit din partea firmelor Sanovita, Damila și Boromir echipele clasate pe podium și sportiele care au obținut distincții individuale au beneficiat de premiere din partea Ministerului Educației, a altor sponsorilor locali și Federației Române de Handbal.
La festivitatea de premiere au participat doamna Inspector școlar general Mihaela Andreianu și doamna Steluța Luca, antrenorul coordonator al loturilor naționale de junioare al României.