Toamna se numără… campioanele


• Flacăra Horezu şi CS Şirineasa se menţin pe primele locuri ale celor două serii din „Elita” fotbalului vâlcean
• Stejarul Vlădeşti şi FC Băbeni aşteaptă paşii greşiţi ai celor doi lideri

Cu numai o etapă rămasă de disputat din turul actualei ediţii a Ligii a IV-a vâlcene, oficialii cluburilor fruntaşe în cele două serii îşi fac ultimele calcule. Flacăra Horezu şi Stejarul Vlădeşti au dominat Seria Nord, cele două grupări fiind de departe favoritele întrecerii fotbalistice din această parte a judeţului pentru calificarea în play-off. Jucătorii din Capitala ceramicii româneşti au continuat şi în ultima rundă asediul către prima poziţie, zdrobind-o pe mai modesta AS Mihăeşti scor (scor 11-1). De altfel, elevii antrenorului Vasile Ilinca au profitat de faptul că „stejarii” din Vlădeşti au stat în acestă rundă. Horezenii s-au distanţat astfel la trei puncte şi şi-au adjudecat virtual titlul neoficial de campioni de toamnă ai Seriei Nord, indiferent de rezultatele ce vor fi consemnate în ultima etapă a turului. Şi pentru că tot vorbim despre Seria Nord, trebuie spus că, de la mare distanţă, principalele urmăritoare ale „olarilor” şi „stejarilor”, Minerul Ocnele Mari şi Cozia Călimăneşti, trag din greu pentru a se menţine la un ecart care să le mai ofere speranţe în retur pentru calificarea în play-off. Ortacii din Ocnele Mari au reuşit un rezultat foarte bun în penultima rundă a turului, câştigând cu 3-2 pe terenul fostei campioane Posada Perişani. De asemenea, impunându-se la acelaşi scor, călimăneştenii de la Cozia s-au întors cu trei puncte după deplasarea de la Budeşti. Ar mai fi de consemnat şi ascensiunea „viperelor mici” de la CS Municipal, satelitul echipei fanion a judeţului nostru urcând pe locul şase al ierarhiei după un succes concludent obţinut pe terenul celor de la AS Pietrari (scor 4-1). Oricum ar fi, indiferent de rezultatele ce se vor înregistra în ultima rundă, amintim faptul că Flacăra Horezu va încheia turul Seriei Nord pe prima poziţie a ierarhiei, în timp ce Stejarul Vlădeşti va termina pe locul secund. Ar mai fi de menţionat faptul că, aşa cum au stabilit oficialii AJF, după încheierea turului, dacă vremea va permite, se vor disputa şi meiciurile din primele două etape ale returului.
Runda viitoare, cele mai interesante meciuri din această serie se anunţă a fi următoarele: Stejarul Vlădeşti – Posada Perişani, Flacăra Horezu – Topologul Galicea (programate sâmbătă) şi CSM II Râmnicu Vâlcea – Viitorul Budeşti (ultima întâlnire fiind programată vineri).
Trecând în Seria Sud, trebuie spus că aici întâlnim o situaţie destul de asemănătoare celei consemnate în partea fotbalistică de nord a judeţului nostru. Spunem asta în sensul că şi aici, pentru titlul de campioană de toamnă se luptă tot două echipe. Singura diferenţă ar fi că echilibrul este puţin mai mare, de numai două puncte. CS Şirineasa ocupă confortabilul „fotoliu” de lider al Seriei Sud (cu 33 de puncte acumulate până în acest moment), în timp ce FC Băbeni staţionează de mai multe runde pe treapta a doua a ierarhiei, având în acest moment 31 de puncte. În actualele condiţii, titlul neoficial de campioană de toamnă al Seriei Sud nu este adjudecat, FC Băbeni având posibilitatea, măcar matematică, de a trece pe prima poziţie a ierarhiei. Dar asta numai în eventualitatea în care bebenarii primarului liberal Ion Bîzîc se vor impune, acasă, în faţa „ortacilor” din Costeşti, iar CS Şirineasa se va întoarce cu „mâna goală” de la CSC Orleşti. În penultima rundă a returului, programată week-end-ul trecut, cele două echipe fruntaşe ale Seriei Sud au bifat încă o dată simple „meciuri de trei puncte”. CS Şirineasa s-a impus la scor de maidan (16-0) în faţa „codaşei” Victoria Frânceşti, în timp ce FC Băbeni a trecut cu ceva emoţii de „cavalerii traci” din Cernişoara, scor 4-3. Şi dacă tot vorbim despre „scoruri fluviu”, trebuie spus că una dintre revelaţiile acestui sezon s-a numărat de asemenea printre performerele la aeest capitol. Este vorba despre Unirea Tomşani, formaţie care s-a impus cu un categoric 12-2 pe terenul „lanternei roşii”, Oltul Ioneşti. Ar mai fi de amintit şi forma bună pe care o traversează CS Mădulari. Graţie numeroaselor rezultate pozitive, echipa din sudul judeţului ocupă poziţia a treia în clasament (cu 27 de puncte acumulate), situaţie care face ca aceasta să mai poată emite pretenţii pentru calificarea în play-off.
Runda viitoare, ultima din turul Seriei Sud, cele mai interesante meciuri se anunţă a fi următoarele: Unirea Drăgăşani – CS Mădulari (programat vineri), CSC Orleşti – CS Şirineasa, Unirea Tomaşani – Cavalerul Trac Cernişoara (programte sâmbătă) şi FC Băbeni – Minerul Costeşti (ultimul joc urmând să se dispute duminică).

Seria Nord: Rezultatele etapei a XIV-a

AS Mihăeşti – Flacăra Horezu 1-11
AS Pietrari – CSM II Rm. Vâlcea 1-4
Posada Perişani – Minerul Ocnele Mari 2-3
Viitorul Budeşti – Cozia Călimăneşti 2-3
Hidro Rm. Vâlcea – Foresta Malaia 3-0
Topologul Galicea – Viitorul Dăeşti 1-2
Chimia Rm. Vâlcea – Lotru Brezoi 1-0
Stejarul Vlădeşti va sta
Seria Nord: Programul etapei a XV-a
Vineri, 14 noiembrie, ora 14.00
CSM 2 Rm. Vâlcea – Viitorul Budeşti
Sâmbătă, 15 noiembrie, ora 12.00
Flacăra Horezu – Topologul Galicea
Stejarul Vlădeşti – Posada Perişani
Minerul Ocnele Mari – AS Pietrari
Cozia Călimăneşti – Chimia Rm. Vâlcea
Lotru Brezoi – Hidro Rm. Vâlcea
Duminică, 16 noiembrie, ora 12.00
Foresta Malaia – AS Mihăeşti
Viitorul Dăeşti va sta
Clasament Seria Nord: Flacăra Horezu 39p, Stejarul Vlădeşti 36p, Cozia Călimăneşti 27p, Minerul Ocnele Mari 27p, Viitorul Dăeşti 25p, CSM II Râmnicu Vâlcea 22p, AS Mihăeşti 22p, Hidroelectra Râmnicu Vâlcea 15p, Topologul Galicea 15p, Foresta Malaia 11p, Chimia Râmnicu Vâlcea 11p, Posada Perişani 10p, AS Pietrari 10p, Viitorul Budeşti 10p şi Lotru Brezoi 3p.
*primele două poziţii asigură calificarea în play-off
Seria Sud: Rezultatele etapei a XII-a
CS Şirineasa – Victoria Frânceşti 16-0
Oltul Ioneşti – Unirea Tomşani 2-12
C. Trac Cernişoara – FC Băbeni 3-4
Zorile Scundu – Viitorul Valea Mare 1-5
AS Creţeni – Experţi Popeşti 0-4
Minerul Costeşti – Unirea Drăgăşani 1-2
CS Mădulari – CSC Orleşti 1-0

Seria Sud: Programul etapei a XIII-a
Vineri, 14 noiembrie, ora 14.00
Unirea Drăgăşani – CS Mădulari
Sâmbătă, 15 noiembrie, ora 12.00
Experţi Popeşti – Oltul Ioneşti
CSC Orleşti – CS Şirineasa
Sâmbătă, 15 noiembrie, ora 14.00
Victoria Frânceşti – Zorile Scundu
Viitorul Valea Mare – AS Creţeni
Unirea Tomşani – C. Trac Cernişoara
Duminică, 16 noiembrie, ora 14.00
FC Băbeni – Minerul Costeşti

Clasament Seria Sud: CS Şirineasa 33p, FC Băbeni 31p, CS Mădulari 27p, Unirea Tomşani 23p, Unirea Drăgăşani 22p, Cavalerul Trac Cernişoara 19p, Minerul Costeşti 19p, CSC Orleşti 17p, Experţi Popeşti 17p, Viitorul Valea Mare 15p, AS Creţeni 10p, Zorile Scundu 6p, Victoria Frânceşti 3p şi Oltul Ioneşti 0p.
*primele două poziţii asigură calificarea în play-off