Teatrul „Ariel” pregătește noua stagiune


• coproducția „Soțul păcălit”, primul spectacol

Teatrul Municipal „Ariel” din Râmnicu Vâlcea deschide stagiunea 2016-2017 cu premiera spectacolului „George Dandin sau Soțul păcălit” de Molière, traducerea Alice Georgescu și regia László Bocsárdi. Premiera la care facem referire este programată sâmbătă, 24 septembrie, la Cinema „Geo Saizescu” din cartierul Ostroveni, cu începere de la ora 19.00.
Conform informațiilor furnizate de către reprezentanții teatrului râmnicean, acest spectacol este o coproducție, la care au conlucrat actorii unității artistice râmnicene și cei ai Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova. Din distribuție fac parte: Constantin Cotimanis, Mihai Dinvale, Gabriela Baciu (de la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova), Tatiana Serghi, Cătălin Miculeasa, Emőke Kató (de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj), Emanuel Bighe (debut), Alin Păiuș, Gogu Preda, Alexandru Nuță, Adrian Loghin.
„László Bocsárdi a realizat acest spectacol cu o echipă de creație impresionantă formată din: József Bartha – scenograf, Zsuzsanna Kiss – costume, Csaba Boros – muzica originală, Noémi Bezsán – mișcare scenică, Tamás Bányai (Ungaria) – light-designer, Ana Maria Negrescu – asistent regie, regizorul fiind cunoscut pentru numeroasele premii și nominalizări în cadrul Galelor premiilor UNITER și nu numai. Spectacolul George Dandin sau Soțul păcălit se dorește a fi un remarcabil proiect regional, o coproducție ce țintește categoria spectacolelor de elită ale țării”, se arată în comunicatul de presă transmis de către reprezentanții teatrului râmnicean.