Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea prezent, într-o săptămână, la trei festivaluri internaţionale (2)


De la Piteşti pe scena Festivalului SKAMPA din Albania
 

Imediat după reprezentaţia de la Piteşti, Teatru Anton Pann, cu acest spectacol, a plecat spre Albania, la Festivalul Internaţional SKAMPA 2012, care are loc la Elbasan. Şi aici, în perioada 19-24 octombrie, Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea va intra în competiţie cu unele dintre cele mai cunoscute teatre din Balcani şi nu numai. Ceremonia de deschidere a Festivalului Internaţional Skampa va avea loc astăzi, 19 noiembrie. La ediţia de anul acesta, participă trupe de teatru din Macedonia, Kosovo, Armenia, România, Turcia, Italia şi Albania. „10 ÎNTREBĂRI”, spectacolul Teatrului Anton Pann din Rm. Vâlcea, în regia albanezului Adonis Filipi, va avea reprezentaţia sâmbătă 24 noiembrie, chiar în ziua în care se va încheia ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional Skampa, de la Elbasan. Sperăm că şi de data aceasta spectacolul să se bucure de succes, să impresioneze juriul şi să aducă acasă, din Albania, un premiu pe măsura valorii actriţei Luminiţa Borta, aşa cum s-a întâmplat şi la ultimele participări ale Teatrului Anton Pann.

„Poveste de Iarnă” spectacolul Teatrului Anton Pann participă la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Animaţie „Guliver” de la Galaţi
 

Tot în aceeaşi perioadă, 19-23 noiembrie, la Galaţi are loc cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Animaţie „Guliver 2012”, anul acesta ediţie aniversară.

Alături de Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti, Teatrul „Aşchiuţă” din Piteşti, Teatrul „Luceafărul” din Iaşi, Teatrul „Elips” din Constanţa precum şi alte cunoscute trupe de teatru din ţară şi străinătate (Bulgaria, Chişinău, Turcia), Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea a fost invitat să participe la ediţia de anul acesta cu spectacolul „Poveste de Iarnă” de Maria Gornic. Cei prezenţi la reprezentaţia spectacolului „Poveste de Iarnă” se vor bucura să-l întâlnească pe Moş Crăciun şi alte personaje interesante precum Iepuraşul, Ursul, Lupul, Vulpea, Omul de Zăpadă, Pinguinii care, împreună cu copiii, vor cânta piese specifice sărbătorilor de iarnă. Maria Gornic, cea care semnează regia spectacolului, reuşeşte cu uşurinţă să ne introducă în atmosfera de basm a sărbătorilor de iarnă.

Ca şi în alţi ani, în organizarea acestui important eveniment internaţional amintim Ministerul Culturii, Consiliul şi Primăria Municipiului Galaţi, cele două teatre din Galaţi, teatrul „Guliver” şi teatrul „Fani Tardini” şi UNITER-ul.

În speranţa că de la cele trei festivaluri se vor întoarce victorioşi dorim Teatrului Anton Pann mult, mult succes!

Posting....