Tânăr cercetat pentru producerea unui accident datorat lipsei de experienţă


motociclistTot joi, în jurul orei 17.00, Alexandru L., de 19 ani, din Râmnicu Vâlcea a condus o motocicleta pe str. M. Basarab. Pe fondul neatenţiei în conducere dar şi a lipsei de experienţă, a acţionat sistemul de frânare într-un moment nepotrivit, pierzând în cele din urmă controlul direcţiei de deplasare, răsturnându-se pe carosabil.

Atât conducătorul motocicletei, cât şi pasagerul, respectiv Dumitru D., de 27 ani, din municipiu au părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, prezentându-se, ulterior, la UPU Râmnicu Vâlcea. Cei doi tineri au fost diagnosticaţi cu fractură claviculă dreapta.

Poliţiştii vâlceni au stabilit, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, că tânărul care conducea autovehiculul nu poseda permis de conducere. În cauză s-au întocmit documente premergătoare săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi părăsirea locului accidentului, în urma căruia a rezultat vătămarea integrităţii corporale uneia sau mai multor persoane.