„Sunt foarte mulțumit de evoluția echipei în prima parte a sezonului”


• susține antrenorul grupei de juniori republicani, Gabriel Mangalagiu

L-am putea descrie drept un antrenor fericit. Asta pentru că Gabriel Mangalagiu are multe motive de mulțumire de la jucătorii săi, după cum a declarat, acum, la început de an calendaristic. Reputatul antrenor râmnicean și fostă glorie a Chimiei a reușit să ducă încă o generație de tineri pasionați de fotbal spre porțile unei cariere promițătoare în acest sport, mai mulți juniori republicani debutând deja la echipa mare a Clubului Sportiv Municipal. Mai mult, doi dintre elevii lui Mangalagiu se află aproape de finalul perioadei de juniorat, iar antrenorul se arată preocupat de ceea ce vor face aceștia în perioada imediat următoare, când vor trebui să facă pasul spre echipe profesioniste. Este vorba despre Robert Bratu și Alex Petrescu, tineri promițători, care ar putea continua chiar la echipa de seniori a grupării din Parcul Zăvoi.

Vacanța juniorilor se încheie vineri

Recent, pentru site-ul oficial al clubului râmnicean, antrenorul Mangalagiu a oferit câteva declarații referitoare la poziția fruntașă pe care echipa sa o deține în clasament, dar și despre programul de pregătire a tinerilor fotbaliști: „Este un loc meritat de echipa noastră, fotbaliştii au muncit mult şi bine, sunt copii ascultători. Sunt juniori de perspectivă. Este important ceea ce se va întâmpla cu ei în continuare. O parte dintre ei, probabil, vor intra în vizorul echipei de seniori, alţii sper să îşi găsească angajamente și să continue să practice fotbalul. De menţionat este că doar Bratu şi Petrescu termină junioratul la finalul sezonului. Restul fotbaliştilor mai au un an şi jumătate, chiar doi de juniorat. Jucăm cu o echipă sub vârstă, ceea ce spune şi mai multe despre locul pe care îl ocupăm la începutul anului 2016. Şi trebuie ţinut cont de faptul că suntem într-o serie puternică, serie care mereu a dat semifinaliste şi finaliste la turneele finale. Sunt echipe din Ploieşti, Craiova şi Piteşti, unde fotbalul juvenil este dezvoltat”.
Conform spuselor lui Mangalagiu, tinerii fotbaliști vor avea liber până pe 15 ianuarie, dată la care este programată reunirea lotului.