Decizie importantă pentru Vâlcea: Spitalul Horezu va trata bolnavii de COVID!


Conform ultimelor date emise de Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, zilele acestea au ieșit din carantină 18 persoane ,iar alte două din autoizolare. La nivelul județului nostru, pe data de 26 martie, se aflau în carantină instituționalizată 186 de persoane și alte 1.248 sunt în izolare la domiciliu.
În județul Vâlcea sunt disponibile 258 de locuri pentru caratină, din care sunt ocupate 186. Spitalul Orășenesc Horezu a fost desemnat pentru tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu virusul COVID-19, iar Spitalul Județean de Urgență Vâlcea va asigura cazurile medicale de urgență non COVID-19 din tot județul. Cazurile pediatrice vor fi preluate de Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, iar cazurile de copii îmbolnăviți cu virusul COVID-19 vor fi preluate tot de către Spitalul Orășenesc Horezu. Conform metodologiei elaborate și actualizate de INSP – CNSCBT, personalul medical se testează doar în momentul apariției simptomelor. În acest moment, secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea are suficiente echipamente de protecție necesare desfășurării activității.
În prezent, în incinta unităților sanitare au fost instalate șapte corturi destinate triajului epidemiologic, două dintre acestea fiind ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (unul la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și încă unul la Spitalul Pneumoftiziologie Mihăești) și cinci ale Ministerului Apărării Naționale (două la Spitalul Pneumoftiziologie Mihăești și câte unul la spitalelele din Horezu, Drăgășani și Brezoi).
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea