De luni, Vâlcea nu mai e județul cu cele mai puține cazuri de COVID


Urmare a depistării unui număr de 28 de cazuri pozitive cu SARS CoV-2 în Centrul de îngrijire și asistență Zătreni (din cadrul DGASPC Vâlcea), Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a declanșat o anchetă epidemiologică. Toți pacienții pozitivi sunt beneficiari ai centrului mai sus menționat și au fost testați conform metodologiei elaborate de INSP–CNSCBT.
Personal medical din cadrul secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea s-a deplasat deja în centrul de îngrijire în vederea evaluării stării pacienților. În urma triajului clinic beneficiarii pozitivi sunt internați în spitalele dedicate SARS-CoV-2 în funcție de forma clinică.
„Beneficiarii pozitivi asimptomatici vor fi relocați într-un pavilion separat de beneficiarii negativi și vor fi monitorizați de către un medic în specialitate Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Menționăm că Centrul de îngrijire și asistență Zătreni are personal medical și auxiliar propriu (1 medic, 13 asistenți medicali, 39 infirmiere)”, se arată într-un comunicat de presă de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea.
Luni, 6 iulie, la ora 13.00, conform informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României, doar două județe aveau mai puțin de o sută de cazuri confirmate de la începutul declanșării pandemiei. Din păcate, după mai mult de o lună de zile în care Vâlcea a fost județul cu cele mai puține cazuri confirmate din întreaga țară, județul nostru a pierdut acest loc care aducea o oarecare liniște locuitorilor săi. Cu cele 28 de cazuri confirmate în căminul de bătrâni din comuna Zătreni, Vâlcea a ajuns (la nivelul datei de 6 iulie) la un total de 85 de cazuri. Acum, județul care are cele mai puține cazuri confirmate la nivel național este Satu Mare (80).
Până pe 6 iulie, pe teritoriul României fuseseră confirmate 29.223 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.413 au fost externate, dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare, iar alte 1.768 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.