Spectacol gratuit de Zilele Imnului la Teatrul Anton Pann


În contextul manifestărilor dedicate Zilei Imnului  Naţional, pe 29 iulie, de la ora 21.00, Teatrul Anton Pann propune spectatorilor vâlceni şi nu numai un spectacol care s-a bucurat de aprecieri din partea criticii de specialitate, spectacol care până-n prezent a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale.

10 ÎNTREBĂRI piesa scrisă de Ana Maria Bamberger, pentru prima dată jucată în România pe scena Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea pe 12 octombrie 2012, a avut premiera mondială la The Marlborough Theatre din Brighton, Anglia, pe 12 mai 2011, presa britanică cât şi publicul londonez apreciind la superlativ acestă poveste de-o sensibilitate aparte.

Una dintre cele mai cunoscute actriţe, Ginny Davies, a dat viaţă personajului din acest text, scris cu mare sensibilitate de Ana Maria Bamberger, dramaturg de origine română. Publicaţia Theatre Gscene Magazine din 13.05.2011 consemnând la aceea data jocul de excepţie al minunatei actriţei pentru profunzimea cu care a tratat acest rol.

Adonis Filipi din Albania, regizorul acestui spectacol, împreună cu Jurate Racinnskaite din Lituania, cea care semnează scenografia şi cu actriţa Luminiţa Borta de la Teatrul Alexandru Davilla din Piteşti reuşesc un spectacol pe cinste, un spectacol de la care veţi pleca cu foarte multe răspunsuri  la întrebările propuse de Ana Maria Bamberger. Luminiţa Borta, în cele aproximativ 50 de minute, în rolul medicului anatomopatolog, reuşeşte cu uşurinţă să ne menţină atenţia, răspunsurile la intrebările despre soţ, despre prieten, iubit, mamă sau fiică, le vom da şi noi în gând şi…poate ne vom întreba, care este sensul acestei vieţi pentru care trăim. O poveste frumoasă la care sunteţi şi dumneavoastă invitaţi, luni, 29 iulie, la ceas de seară, de la ora 21.00. Un spectacol cu intrare liberă de la care, aşa cum scriam, veţi pleca cu mai mult decât cele 10 INTREBĂRI propuse de dramaturg.