Și-au găsit nașii: „Olarii” din Horezu, puși la respect de juveții din Bănie


Marți după-amiaza, într-o partidă disputată la Drobeta Turnu Severin, FC Universitatea Craiova și Flacăra Horezu s-au duelat în cel mai așteptat meci din etapa a XXII-a din cadrul Seriei C a Ligii a III-a de fotbal. Jocul a fost derby-ul acestei runde deoarece pe teren s-au întâlnit ocupantele pozițiilor a doua (Flacăra Horezu – 42 de puncte) și a treia (FC Universitatea Craiova – 38 de puncte) din clasamentul acestei serii.
După cum se poate remarca, fotbaliștii horezeni urmau să rămână pe poziția a doua a clasamentului indiferent de rezultatul jocului de marți de la Drobeta Turnu Severin. Totuși, un rezultat pozitiv al echipei noastre (fie și o remiză) ar fi păstrat o diferență relativ confortabilă între Flacăra și celelalte trei-patru echipe care speră să ocupe, la finalul campionatului, ultimele două poziții de pe podiumul acestei serii, în contextul în care liderul Turris Turnu Măgurele pare «grăbit» să își asigure cât mai curând promovarea matematică pe cea de-a doua «scenă» valorică fotbalistică a țării.

«Normă» de două goluri pe repriză pentru Universitatea

Doar în primele 27 de minute ale întâlnirii de la Severin tabela de marcaj a rămas neschimbată. Zimța a deschis scorul la puțin timp după jumătatea primei reprize, iar aceasta avea să fie doar prima reușită dintr-o serie de patru a fotbaliștilor din Bănie, care au administrat astfel cea mai severă înfrângere suferită de Flacăra Horezu în sezonul curent. Juveții și-au dublat avantajul cu câteva minute înaintea finalului primei reprize, prin Raicea. Bălan a conturat victoria fără dubii a Craiovei în minutul 65, când a dus scorul la 3-0. Ultima reușită a venit în urma unei faze încâlcite, petrecută în careul horezenilor. Munteanu de la oaspeți a încercat să respingă un balon care, în cele din urmă, a poposit în plasa porții vâlcenilor, reușita de 4-0 a craiovenilor fiind, de fapt, un autogol.
Chiar și așa, după un eșec destul de drastic, Flacăra Horezu se menține pe poziția a doua în clasament. Prin victoria pe care a obținut-o, Universitatea Craiova a ajuns la 41 de puncte și s-a apropiat la doar o «lungime» de Flacăra. Cât privește liderul Turris Turnu Măgurele, acesta pare să dea «recital» pentru promovarea în Liga a II-a. În runda de la mijlocul acestei săptămâni, echipa teleormăneană s-a impus cu scorul de 3-1 pe terenul formației dâmbovițene FC Pucioasa. Acum, după etapa a XXII-a, Turris a ajuns la un total de 53 de puncte (cu unsprezece mai mult decât ocupanta poziției a doua), gruparea teleormăneană fiind de departe principala favorită pentru obținerea promovării în Liga a II-a.
La sfârșitul acestei săptămâni, într-un joc programat sâmbătă, 13 aprilie, Flacăra Horezu va primi vizita «satelitului» prim-divizionarei FC Voluntari. Meciul va conta pentru etapa a XXIII-a din Seria C a Ligii a III-a de fotbal.

Rezultatele etapei a XXII-a

Marți, 9 aprilie
FC U. Craiova – Flacăra Horezu 4-0
FC Voluntari II – CSM Alexandria 2-2
Flacăra Moreni – ACSO Filiași 2-2
FC Pucioasa – Turris Turnu Măgurele 1-3
ACS Municipal Brașov – Astra Giurgiu II 3-0
AFC Hermannstadt II – Sporting Roșiori 1-2
Atletic Bradu – Unirea Bascov 0-2
Viitorul Domnești – CS U. Craiova 0-0