Greu, dar a meritat: Flacăra s-a impus italienește în fața Devei și a urcat pe locul doi în clasament


După remiza de acum două runde de la Cermei, Flacăra a câștigat la limită, scor 1-0, ultimul joc, disputat pe teren propriu, în fața Liceului cu Program Sportiv Deva. Meciul s-a disputat sâmbătă, 19 octombrie, și a contat pentru etapa a noua din Seria D a Ligii a III-a de fotbal. Unicul gol al întâlnirii din Treapt a fost reușit în minutul 81 de către Ionuț Simeanu, care a punctat cu capul după o fază a echipei noastre desfășurată în careul advers. Din acest punct de vedere, cum golul a venit târziu, putem spune că Flacăra Horezu a obținut o victorie muncită, dar meritată.
În urma acestei victorii, echipa pregătită de antrenorul-jucător Adi Popa a ajuns la un total de 17 puncte și a urcat pe poziția secundă în clasament. Deocamdată, acest loc doi este cam tot ce pot obține fotbaliștii horezeni în Seria D. Asta pentru că liderul autoritar al seriei, FC Universitatea Craiova, are 25 de puncte, iar șansele ca vreo echipă să prindă din urmă clubul patronat de omul de afaceri Adrian Mititelu până la finalul anului 2019 sunt destul de mici. Nu se poate anticipa ce se va întâmplă însă în returul campionatului. Mai este mult de jucat până la finalul sezonului, iar Flacăra a arătat în multe partide de până acum ca o echipă care merită să se lupte pentru supremația în serie și implicit pentru singurul loc care asigură promovarea în Liga a II-a. În plus, este de amintit și că, în returul campionatului, Flacăra va evolua contra Universității Craiova pe teren propriu, iar un succes al horezenilor în Treapt ar «dinamita» probabil lupta pentru promovarea în eșalonul al doilea valoric al fotbalului românesc.

Urmează un meci greu în deplasare

Etapa viitoare, fotbaliști horezeni vor evolua în deplasare, pe terenul formației arădene Crișul Chișineu Criș, ocupanta poziției a șaptea în acest moment în clasamentul Seriei D din Liga a III-a, cu 14 puncte după nouă etape.

Rezultatele etapei a IX-a

ACSO Filiași – Fortuna Becicherecu Mic 3-3
Universitatea Craiova – Crișul Chișineu Criș 5-0
CS Hunedoara – Gloria Lunca Teuz Cermei 3-1
Șoimii Lipova – CSC Dumbrăvița 3-0
Național Sebiș – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 0-2
Viitorul Dăești – ACS Poli Timișoara 2-0
Flacăra Horezu – LPS Cetate Deva 1-0
Gilortul Târgu Cărbunești – Progresul Pecica 0-0