SENATORUL BANU, la conferința privind viitorul Europei


„Pentru că îmi pasă de România, pentru că îmi pasă de Europa și pentru că am promis că mă voi implica, am participat la dezbaterile din Parlamentul European de la Strasbourg ce au avut loc cu ocazia conferinței privind viitorul Europei”, a declarat Claudia Banu, senator de Vâlcea.
Viitorul Europei este unul din subiectele majore aflate pe agenda tuturor statelor europene. Pandemia de Covid-19 a adus în discuție capacitatea Uniunii Europene de a face față unor provocări majore, de a reacționa rapid și eficient la situații de criză. Astfel, dezbaterea privind viitorul Europei este privită cu tot mai mult interes la nivel european, mai ales din perspectiva adaptării Uniunii la provocări variate.
„Conferința privind viitorul Europei este o inițiativă comună a Parlamentului European, a Consiliului și a Comisiei Europene, acționând în calitate de parteneri egali, împreună cu statele membre. Scopul acesteia este de a le oferi cetățenilor o voce activă în ceea ce privește aspectele cele mai relevante pentru viitorul Uniunii Europene”, a mai spus Claudia Banu pe marginea acestui subiect.