Test util înaintea duelului de sâmbătă din Liga Campionilor: SCM Râmnicu Vâlcea a învins CSU Cluj-Napoca


Marți după-amiaza, SCM Râmnicu Vâlcea a întâlnit, în Sala Sporturilor „Traian”, penultima clasată din Liga Florilor de handbal feminin, CSU Cluj-Napoca. Partida a contat pentru etapa a XVII-a și a fost câștigată, așa cum se anticipa, de echipa noastră. În pofida unei primei reprize în care campioanele de la Vâlcea nu au strălucit (încheiată cu scorul 17-13 în favoarea echipei noastre), evoluția elevelor antrenorului Florentin Pera din partea secundă a fost destul de convingătoare. SCM a obținut o victorie cât se poate de meritată în fața clujencelor chiar și în condițiile în care mai multe jucătoare care au dus greul în numeroasele partide dificile din Liga Campionilor și Cupa României au fost odihnite. Tinerele care au intrat pe teren în locul lor s-au achitat destul de bine de sarcinile primite, demonstrând încă o dată că Vâlcea are, cât de cât, o „bancă lungă”, așa cum se spune în sport. Asta deși este evident faptul că va urma o perioadă în care conducerea clubului va încerca să întărească lotul prin efectuarea de transferuri.

Două reprize identice ca scor!

De altfel, SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat ambele reprize la același scor (17-13). Totuși, cum precizam și mai sus, jocul echipei noastre din partea secundă a fost mai convingător, diferența finală putând fi mai mare de opt goluri dacă nu exista o oarecare relaxare a municipalelor în ultimele minute, atunci când oricum nu se mai punea problema echipei învingătoare.
Echipa noastră s-a impus cu scorul final 34-26, succesul ducând SCM la «borna» de 40 de puncte în clasamentul Ligii Florilor. Din păcate însă, succesul la opt goluri în fața Clubului Sportiv Universitar din Cluj-Napoca nu a fost suficient pentru a menține echipa noastră în fotoliul de lider al campionatului intern. Tot marți seara, CSM București a câștigat, la o diferență de zece goluri (scor 33-23), întâlnirea pe care a susținut-o pe terenul Dunării Brăila, într-un meci jucat în avans, care a contat pentru etapa a XIX-a. În urma acestor rezultate, SCM Râmnicu Vâlcea se află la egalitate de puncte cu CSM București (fiecare cu câte 40), cu o linie de clasament identică: 16 meciuri disputate, 13 victorii, o remiză și două înfrângeri. Diferența este făcută de golaveraj, echipa din Capitală având un plus de numai un gol față de formația noastră: +80, respectiv +79; ceea ce explică accederea grupării bucureștene pe primul loc în clasamentul întrecerii.
Cel mai probabil, echilibrul dintre cele două formații se va rupe (poate chiar decisiv) după meciul direct, din cadrul etapei a XVIII-a. Partida este programată miercuri, 11 martie (cu începere de la ora 18.30), aceasta urmând să se dispute în Sala Polivalentă din București.

Urmează meciul cu Savehof

După întâlnirea cu CSU Cluj-Napoca din campionatul intern, pentru SCM Râmnicu Vâlcea urmează un nou meci pe teren propriu. Este vorba despre partida pe care echipa noastră o va susține în cadrul etapei a patra din Grupa a II-a principală a Ligii Campionilor contra suedezelor de la IK Savehof. Meciul se va disputa sâmbătă, 29 februarie, cu începere de la ora 15.00. În eventualitatea unei mult dorite victorii, jucătoarele și întreg staff-ul de la SCM Râmnicu Vâlcea, împreună cu suporterii, vor sărbători calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. De altfel, echipa noastră își va asigura calificarea în această fază superioară a întrecerii chiar și în cazul unei remize. În meciul tur dintre cele două formații, disputat pe 2 februarie, gruparea municipală a obținut un succes cât se poate de convingător pe terenul campioanei Suediei, la o diferență de șase goluri (scor 23-17).