SCM a «câștigat» deja duelul cu Dunărea din sferturile Cupei României


Pandemia de Coronavirus nu se lasă prea ușor dusă din România, iar calendarul tuturor sporturilor este serios bulversat. Nici handbalul feminin nu face excepție, conducerile tehnice ale cluburilor, antrenorii și jucătoarele neștiind dacă pregătirile pe care le-au demarat vor folosi în cele din urmă la ceva, căci declararea unei eventuale noi stări de urgență ar face ca toate competițiile demarate deja să fie întrerupte, iar cele care ar urma să debuteze în lunile următoare să fie amânate pentru o perioadă nedeterminată de timp. Sub aceste auspicii deloc propice desfășurării activităților sportive, Federația Română de Handbal a organizat, vineri, 24 iulie, pe pagina de Facebook, un sondaj de opinie în care a fost implicat numele echipei sprijinită financiar de Primăria Râmnicu Vâlcea și Consiliul Județean Vâlcea.
Astfel, în sondajul organizat, reprezentanții FRH i-au întrebat pe iubitorii acestui sport care cred că va fi echipa învingătoare într-unul dintre cele două sferturi de finală rămase de disputat din ediția 2019/2020 a Cupei României la handbal feminin. Cei care au răspuns la acest sondaj au avut de ales dintre SCM Râmnicu Vâlcea și HC Dunărea Brăila, meciul fiind programat pe 20 august, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea. Nu se știe dacă această partidă se va putea disputa la data stabilită (de altfel și cei care au scris pe pagina FRH se arătau destul de sceptici în acest sens), dar cert rămâne faptul că din cele 586 de voturi care au fost acordate în cadrul acestui sondaj, nu mai puțin de 81% au indicat SCM Râmnicu Vâlcea ca fiind echipa care va triumfa în acest sfert de finală și se va califica în Final Four-ul Cupei României. Reamintim că este vorba despre ediția 2019/2020 a acestei competiției, duelul dintre cele mai bune patru echipe fiind programat inițial pentru luna mai, dar a fost amânat pentru finalul lunii august din cauza declanșării pandemiei de coronavirus la nivel global și a stării de urgență în România.
În eventualitatea în care SCM Râmnicu Vâlcea va învinge și pe teren Dunărea Brăila (nu doar în sondaje organizate de FRH), echipa noastră se va duela cu Rapid București în semifinalele competiției. În celălalt sfert de finală rămas a se disputa din această ediție a Cupei României se vor întâlni CSM București și SCM Slatina. Învingătoarea dintre cele două (probabil CSM București) va întâlni Gloria Buzău în semifinale.