Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 octombrie 2020

Săptămâna prevenirii criminalităţii, în judeţul Vâlcea


• cetățenii au primit numeroase sfaturi din partea polițiștilor
Politie_3 Politie_2

În ultima zi a lunii septembrie, poliţiştii vâlceni au informat populaţia cu privire la consecinţele unui comportament neglijent vizavi de bunurile personale. Ei s-au aflat  în parcările din zona marilor centre comerciale, în pieţe publice, pieţe agroalimentare, având standuri de informare în mall-ul din municipiul Râmnicu Vâlcea. Astfel că, începând cu ora 16.00, poliţiştii au organizat, în mall-ul din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, o simulare de furt din locuinţă, cetăţenii prezenţi vor putea observa activităţile desfăşurate de echipa operativă în cadrul unei cercetări la faţa locului.
De asemenea, a fost discutat şi modul în care cetăţenii trebuie să procedeze când sunt victime sau martori ai infracţiunilor de furt. Iar angajaţii din centrul comercial au fost sfătuiţi cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din societăţile comerciale.

Ziua de ieri a fost rezervată prevenirii criminalităţii informatice

În prima zi a lunii octombrie, în jurul orei 14.00, au fost organizate sesiuni de informare în cadrul Bibliotecii Judeţene, iar cu prilejul acestor întâlniri la care au participat peste 100 de elevi, poliţiştii vor face recomandări pentru prevenirea criminalităţii informatice, traficului de persoane, consumului şi traficului de droguri. Totodată, poliţiştii de proximitate din tot judeţul vor participa la orele elevilor şi liceenilor, cu care vor avea dezbateri pe aceleaşi teme şi vor pune la dispoziţia acestora filmuleţe şi materiale informatice-preventive.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Headlines