Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2021

Sănătate, sănătate şi iar sănătate!


• la manifestările prilejuite de Zilele Medicale Vâlcene, deputatul Vîlcu a venit cu veşti bune din partea Guvernului: 250 de noi ambulanţe, 6 helicoptere, investiţii în secţiile de Terapie Intensivă şi Oncologie

Valcu_Samoil„Şi în acest an manifestarea „Zi­lele Medicale Vâlcene” a fost una reu­şită şi apreciez eforturile organiza­to­rilor”, a declarat deputatul Samoil Vîlcu participant la evenimentul desfă­şurat la sfârşitul săptămânii trecute. „A fost o ocazie de a discuta cu medicii vâl­ceni, cu personalităţi din lumea medi­cală despre unul dintre cele mai impor­tante domenii, sănătatea. Suntem preocu­paţi să reformăm şi să moder­nizăm acest sistem. Guvernul Boc are în vedere investiţii majore în sistemul sa­nitar, precum şi o salarizare supe­rioară a personalului medical. Cei care se opun reformei în sănătate de fapt refuză românilor şansa de a avea un sistem medical performant”, a subliniat Vîlcu.

Până la sfârşitul anului toate jude­ţele vor avea Centre SMURD, iar cele deja existente vor fi îmbunătăţite. Astfel, 250 de ambulanţe noi şi 6 heli­cop­tere vor completa dotările SMURD.  Prioritar pentru Ministerul Sănătăţii sunt şi investiţiile în secţiile de terapie inten­sivă şi oncologie. „Urmând mo­de­le deja existente în Europa, Ministerul Sănătăţii are în vedere stabilirea unor parteneriate public-private ca sursă suplimentară de finanţare a sistemului. Tot în acest sens asigurările private de sănătate vor fi o soluţie de preluare a presiunii financiare din sistem, iar pre­venţia este şi va fi fundamentul siste­mului public de sănătate”, a încheiat parlamentarul PDL.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized