Sâmbătă, Viitorul Dăești a câștigat finala Superligii în fața Minerului Costești


• la Fedeleșoiu, câteva sute de spectatori au fost martorii deznodământului așteptat de tot fotbalul din Vâlcea
Un gol semnat de către apărătorul Ioan Cătălin Săraru a fost suficient pentru a decide, aproape definitiv, numele campioanei Superligii 2018-2019. Despărțite de doar patru puncte, lidera și urmăritoarea își disputau de multe etape un campionat separat, la 30 de puncte față de pluton, iar meciul de sâmbătă ar fi trebuit să anunțe, mai mult sau mai puțin, destinația trofeului. Mai mult dacă ar fi câștigat Viitorul, mai puțin pentru orice alt rezultat care ar fi menținut un oarecare suspans pentru ultimele etape din play-off.
Au fost 90 de minute de fotbal încins, încrâncenat, chiar dramatic în momentul în care puștiul Andrei Cosmin Dima s-a accidentat și toată tribuna a înghețat văzându-l inert pe gazon. Chiar dacă aveau nevoie de victorie, minerii au intrat timorați pe teren, iar oamenii lor decisivi din ofensivă, Trașcă și Mihalcea, au avut evoluții diametral opuse care au influențat serios jocul. Dacă soldatul „Dede” și-a asumat, iar, timona, golgheterul cu numărul 10 a rezistat pe teren mai puțin de o oră fiind schimbat pentru prestația lui neașteptat de ștearsă.
În concluzie, un meci cu mai multe cartonașe galbene decât ocazii de poartă, un moment de mare cumpănă depășit cu bine la accidentarea spectaculoasă a lui Dima, o distanță de șapte puncte luată de Viitorul Dăești și un campionat aproape decis, în care Minerul Costești a adus un suspans neașteptat în lupta pentru supremație din Superligă.

Posting....