Salvați Roșia Montană!


Am primit la redacție un material cuprinzător, semnat de secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, din care extragem aceste rânduri pe care le publicăm sub genericul, deja cunoscut în toată țara – „Salvați Roșia Montană!” Așteptăm opinii și din partea cititorilor noștri.

«Să se organizeze un Referendum Naţional în legătură cu concesionarea celui mai mare zăcământ din lume de aur, argint şi metale rare aflat la Roşia Montană şi pe tema vânzării celui mai mare zăcământ din lume de cupru, aur, argint şi metale rare, cel de la Roşia Poieni, din Munţii Apuseni. Pentru a economisi banii publici, se impune organizarea unui singur Referendum Naţional în legătură cu zăcămintele extrem de bogate de la Roşia Poieni şi Roşia Montană.

Mafioţii străini, sprijiniţi de cei din România, au pus la cale vânzarea şi nu concesionarea, zăcămîntului de la Roşia Poieni, estimat la peste 1,5 miliarde tone cupru, peste 1.000 tone aur, peste 2.000 tone argint, la care se adaugă multe metale rare. Vânzarea s-a negociat pentru numai 50-60 milioane euro. Pentru această sumă derizorie se grăbeşte Regimul Băsescu să vîndă S.C. CUPRUMIN S.A. Abrud şi cel mai mare zăcămînt de cupru, aur şi argint din lume, evaluat la peste 100 miliarde euro.

Dacă sunt cu adevărat partide de Opoziţie şi apără Interesul Naţional, atunci P.S.D., P.N.L. şi P.C. vor trebui să depună, de urgenţă, plângeri penale la Procurorul General al României şi la D.N.A. pentru a fi cercetaţi penal cei vinovaţi de subminarea economiei naţionale şi pentru acte de mare corupţie în legătură cu afacerea Roşia Poieni şi Roşia Montană. Dacă nu vor face plângeri penale, înseamnă că în mod tacit acceptă jaful uriaş pus la cale la Roşia Poieni şi la Roşia Montană. Liderul P.S.D., deputatul Victor Ponta, a fost procuror şi ştie să treacă de la vorbe la fapte, respectiv cum să acţioneze. Rămâne de văzut dacă i se va permite să sesizeze organele de urmărire penală! De asemenea, senatorii P.S.D., P.N.L. şi P.C. au posibilitatea să blocheze jefuirea Poporului Român pe tema zăcămîntului uriaş de la Roşia Poieni şi a S.C. CUPRUMIN S.A. Abrud, o firmă profitabilă, prin depunerea şi susţinerea unei moţiuni simple. Parlamentarii Opoziţiei au şansa să-şi pregătească succesul electoral din anul 2012 prin organizarea de întâlniri cu alegătorii din colegii, prilej cu care să abordeze subiecte legate de Roşia Montană și Roşia Poieni, dar și pe alte teme: datoria externă a României, tăierea ajutoarelor sociale, reforma medicamentelor, îngheţarea salariilor şi pensiilor, scumpirea carburanţilor, gazelor naturale, energiei electrice, gigacaloriei şi a alimentelor.»