S-au luptat cu ardoare, dar până la urmă Vâlcencele de la HCM au părăsit Cupa României


• HC Municipal – CSM Bucureşti 26-32 (16-16 la pauză)

Marţi, în Sala Sporturilor „Traian”, Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea a încercat să producă o minune şi să obţină cea mai mare performanţă din scurta sa istorie, de numai doi ani. În sferturile de finală ale Cupei României, echipa râmniceană, pregătită de antrenorii Dumitru Muşi şi Maria Duca, a primit vizita puternicei grupări CSM Bucureşti. În faţa a 2-300 de spectatori, jucătoarele vâlcene au început destul de curajos lupta, ţinându-se scai de formaţia antrenoarei daneze Mette Klit. Chiar dacă mai tinerelor jucătoare de la poalele Capelei li s-au opus handbaliste călite în Liga Campionilor pe vremea în care evoluau pentru CS Oltchim (aşa cum ar fi Oana Manea, Iulia Curea, Talida Tolnai, Patricia Vizitiu sau Ekaterina Vetkova), partida a fost neaşteptat de echilibrată. Bucureştencele s-au desprins pe tabela de marcaj în preajma minutului 10, când au condus la trei-patru goluri, însă, în mod poate neaşteptat, municipalele din Vâlcea au avut puterea de a reveni în calculele calificării între cele mai bune patru echipe din handbalul feminin românesc. Cele două echipe au mers mult timp „cap la cap”, cu câteva minute înaintea încheierii primei reprize handbalistele din Capitală având un gol avantaj, scor 15-14. Finalul primului act a făcut deliciul publicului, suporterii prezenţi în tribune observând mult spirit de sacrificiu şi de luptă în tabăra jucătoarelor lui Dumitru Muşi. Până la urmă, la cabine s-a intrat cu rezultat de egalitate, rusoaica Daria Ilina şi Alexandra Andrei (Gogoriţă) marcând două goluri care au dus scorul la 16-16.

Diferenţa s-a făcut în repriza a doua
Debutul actului secund a început cum nu se poate mai bine pentru echipa noastră, interul Clara Vădineanu punctând spectaculos pentru 17-16. Însă minunea nu a ţinut mult, iar jucătoarele din Bucureşti şi-au revenit rapid. Ajutate de evoluţiile ofensive remarcabile ale unor sportive precum Fachinello, Da Silva, Vărzaru sau Vetkova, plus nenumăratele inter­venţii salvatoare ale portăriţei brazilience Pessoa, bucureştencele au pus stăpânire pe joc. Acestea au marcat mai multe goluri consecutive, în timp ce Vâlcea s-a chinuit minute în şir să mai reducă din ecart. Diferenţa a început să sporească pe măsura trecerii timpului, în preajma minutului 40 ajungând deja la patru goluri. Distanţa maximă de scor s-a consemnat în minutul 50, atunci când CSM conducea cu opt goluri! Cu problema calificării în Final Four-ul Cupei României deja rezolvată, bucureştencele s-au relaxat în ultimele momente ale întâlnirii, permiţând gazdelor să mai reducă din diferenţă. Meciul din faza sferturilor de finală s-a încheiat cu victoria echipei mai puternice, CSM Bucureşti impunându-se la şase goluri, scor 32-26. Totuşi, deşi a pierdut calificarea între cele mai bune patru echipe ale ţării, HCM Râmnicu Vâlcea s-a ridicat, măcar pe parcursul primei reprize, la înălţimea aşteptărilor pe care inimoşii spectatori vâlceni le au de la formaţia lor.
În week-end, cele două echipe se vor întâlni din nou. De această dată, partida va avea loc în Sala Sporturilor din Bucureşti, urmând să conteze pentru antepenultima etapă din cadrul sezonului regulat al Ligii Naţionale.