RESTRICȚII pentru angajații nevaccinați ai Primăriei Râmnicului


Funcţionarii municipalității vor veni la serviciu numai dacă sunt vaccinaţi anti-COVID-19 sau fac dovada că nu sunt infectaţi cu Coronavirus

Prin Dispoziţia Primarului nr. 1676/01.09.2021, în contextul generat de evoluţia actuală a pandemiei de COVID-19 şi în vederea limitării răspândirii virusului, au fost stabilite mai multe reglementări. Acestea îi vizează pe funcţionarii din cadrul aparatului de specialitate al primarului (inclusiv Direcţia Poliţiei Locale, Direcţia Economico-Financiară, Direcţia de Urbanism sau Direcţia de Evidenţă a Persoanelor), precum şi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială. Astfel, începând cu 1 octombrie 2021, salariaţii primăriei vor avea acces în sediile administrative în care îşi desfăşoară activitatea numai în următoarele condiţii:
• sunt vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
• prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
• prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
• se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
• deţin un document eliberat de un medic specialist din care rezultă că, din motive medicale, presoanei în cauză nu i se recomandă vaccinarea.
Măsura este motivată de necesitatea de a-i proteja de îmbolnăvirea cu COVID-19 pe cetăţenii care interacţionează zilnic cu funcţionarii municipalităţii în rezolvarea unor aspecte administrative dintre cele mai diverse.
Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea

Posting....