Regina şi-a păstrat coroana! Flacăra Horezu a câştigat faza judeţeană a Cupei României


• Ilie Fârtat a triumfat în duelul primarilor contra lui Dan Săraru
Marţi după-amiază, pe cochetul stadion din comuna Valea Mare, Flacăra Horezu şi CS Şirineasa s-au întâlnit în finala fazei judeţene a Cupei României la fotbal. În faţa unui public foarte numeros, cele mai puternice grupări din fotbalul vâlcean au oferit un spectacol pe măsura aşteptărilor, jocul ridicându-se cel puţin la nivelul Ligii a III-a. Ambele combatante speră să facă pasul în eşalonul superior la finalul lunii iunie, partida de la Valea Mare putând fi considerată de către oficialii şi jucătorii acestora un test deosebit de important înaintea dificilelor partide de baraj ce vor avea loc peste mai puţin de patru săptămâni.
Întâlnirea cu trofeul pe masă a început cum nu se poate mai bine pentru Flacăra Horezu, fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Vasile Ilinca deschizând scorul foarte repede, în minutul 7. Atunci, la o fază ce nu anunţa mare lucru, Răzvan Milosteanu a deschis scorul, aducându-şi echipa în avantaj. Şirineasa a reacţionat repede, iar elevii antrenorului Lucian Giurcă au trecut de câteva ori pe lângă restabilirea egalităţii. Aceştia au ţintit bara în urma unei faze periculoase şi au avut chiar şi un gol anulat pe motiv de off-side. Chiar dacă s-au chinuit mult, fotbaliştii din Şirineasa au reuşit în cele din urmă să marcheze şi să dinamizeze întâlnirea. Restabilirea egalităţii s-a produs în preajma minutului 70, autorul golului fiind Ştefan Paşoi. Cum finalul întâlnirii se apropia cu paşi repezi, jocurile păreau făcute astfel încât cele două echipe să îşi dispute trofeul în reprizele de prelungiri sau chiar la loviturile de la unsprezece metri. Numai că o imprudenţă a unui apărător de la CS Şirineasa a făcut ca Flacăra Horezu să beneficieze de un penalty nesperat. Totul s-a produs cu câteva minute înaintea expirării timpului regulamentar, atacantul Ionuţ Vladu asumându-şi responsabilitatea executării acestei faze fixe. Tânărul fotbalist nu a dat greş şi a trimis mingea în poarta celor de la Şirineasa din lovitură de la unsprezece metri. În pofida eforturilor disperate ale elevilor lui Lucian Giurcă de a restabili din nou egalitatea şi de a duce meciul în prelungiri, Flacăra Horezu a ştiut să îşi conserve avantajul, câştigând finala cu scorul de 2-1. Astfel, echipa din capitala ceramicii româneşti şi-a păstrat trofeul cucerit anul trecut chiar pe stadionul din Şirineasa (învinsa de atunci s-a numit Cozia Călimăneşti) şi a obţinut din nou dreptul de a reprezenta judeţul nostru în fazele naţionale ale Cupei României.
Ar mai fi de amintit faptul că întâlnirea disputată marţi pe stadionul din Valea Mare a reprezentat şi un veritabil duel al primarilor. Mari iubitori ai fenomenului fotbalistic şi, de ce să nu recunoaştem, artizanii din umbră ai performanţelor celor două echipe, Ilie Fârtat (primar Horezu) şi Dan Săraru (primar Şirineasa) au fost prezenţi la meci, aceştia încurajându-şi permanent jucătorii. De această dată, edilul din „Cetatea Olarilor” a câştigat duelul liberal contra lui Dan Săraru, ultimul dintre aceştia având posibilitatea de a-şi lua revanşa peste numai două săptămâni, în eventualitatea în care Flacăra Horezu şi CS Şirineasa se vor întâlni în finala campionatului judeţean. Acest joc, cel mai important pentru fotbalul vâlcean în întreg sezonul, este programat în data de 10 iunie, pe stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea.