RAZIE MARE peste șoferii din județ. 89 au devenit pietoni!


Peste 350 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 89 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, în urma unor acțiuni desfășurate pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, doar în cele două zile ale weekend-ului trecut. Astfel, în zilele de 19 și 20 februarie, polițiștii rutieri din județul Vâlcea au desfășurat mai multe acțiuni în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 347 de sancțiuni contravenționale, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 (116 sancțiuni pentru depășirea vitezei maxime legale admise, patru sancțiuni pentru abateri săvârșite de către bicicliști, patru sancțiuni pentru abateri săvârșite de către pietoni, trei pentru depășiri neregulamentare), iar restul de trei pentru alte nereguli.

Au fost aplicate și sancțiuni pentru nerespectarea perioadelor de odihnă ale conducătorilor auto

Alte 32 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru următoarele abateri:
• 21 conform Legii nr. 55/2022 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
• opt conform Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie;
• trei conform O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.
În total, în decursul celor două zile de weekend, oamenii legii au reținut 89 de permise de conducere, dintre care:
• 44 pentru depășirea vitezei maxime legale admise;
• cinci pentru consumul de băuturi alcoolice la volan;
• trei pentru depășiri neregulamentare;
• unu pentru circulația pe sens opus;
• 36 pentru alte nereguli.

Șapte mașini au rămas fără plăcuțele cu numerele de înmatriculare

Totodată, în urma controalelor desfășurate, au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare și au fost ridicate șapte plăcuțe cu numerele de înmatriculare.
„Polițiștii au constatat patru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care: trei pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și una pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea