24 DE LOCALITĂȚI DIN VÂLCEA au rate foarte ridicate de infectare cu Coronavirus


Datele prezentate luni seara de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au reliefat, asemenea trendului național, că virusului începe să își piardă din forța cu care a «atacat» în ultimele cinci-șase săptămâni, însă pericolul nu este trecut. Rata medie de incidență în județ se menține sub media națională (la nivelul țării, această rată este de aproximativ 15 la mie), însă 24 de localități din întreg județul au încă rate ridicate de infectare, calculate pentru ultimele 14 zile. De altfel, la nivelul zilei de luni, 21 februarie 2022, existau patru localități din județ în care rata de infectare calculată pentru ultimele 14 zile era chiar peste media națională (aici fiind vorba despre Râmnicu Vâlcea, Dăești, Ocnele Mari și Lungești).
Incidența înregistrată la nivelul județului Vâlcea, la data de 21 februarie 2022, este de 10,87 /1.000 de locuitori, după cum ne-au anunțat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
Mai jos vă prezentăm un tabel în care sunt evidențiate cele 24 de localități din județul nostru care au, în continuare, rate foarte ridicate de infectare cu Coronavirus (adică de peste 10 la mie).