Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 septembrie 2019

Pun pariu că guvernul Cioloș nu va fura! Va fi primul


Advertisements

Primul guvern care nu va fura în blânda, mioritica, îndelung violata noastră Românică, este guvernul Cioloș. Nu pentru că Cioloș se arată cu o meclă de sfânt și ar fi nepotul lui Iisus. Nu pentru că miniștrii și ministresele lui au fețe de îngeri. Nu va fura fiindcă s-a suit aici, RAPID ȘI LESNE, pe o nemulțumire populară acră și agresivă și în stare de orice. Inclusiv să pedepsească fără milă. Iar dacă vor băga mâna în untură se frig rău.
Spun unii că zecile de mii de protestatari ieșiți în stradă au fost scoși de SRI, de Johannis, de Maica Precista. Au fost scoși de arderea pe rug din acel club nenorocit, iar arderea pe rug a fost asociată cu CORUPȚIA. Au fost scoși de transformarea speranței USL, devenită prin șmecherie, guvern Ponta, în mizerie furăcioasă.
Eu nu cred că mișcările stradale, dincolo de lăuntrice mânării posibil securistice, au plecat de-a surda. Am prieteni nemulțumiți că acele mișcări s-au oprit. Acum sunt în așteptare. Așteaptă să vadă ce face Cioloș cu adunătura lui de oameni care pot fi deștepți, cu mintea procopsită, dar care par de strânsură și chiar de strânsură sunt și vor rămâne de strânsură ca orice guvern croit din dimia străzii.
Eu cred că strânsura asta, în care încap, slavă Domnului, și destule muieri fiindcă m-am săturat de indivizi care se bărbieresc dimineața de parcă s-ar boteza zilnic în Iordan, va face timp de un an treabă. Nu vor fi idioți, atât de idioți, încât să se apuce de furat. Toată nația e cu ochii pe ei. Neavând banditismul de partid în spate, nu vor avea curajul jefuirii. Le va fi frică să fure. Nici n-au timp să se organizeze pentru un jaf.
Cum sunt miniștrii lui Cioloș? Nu cred că-s, funciar, cinstiți, blestemați să nu fure. Cred că-s români adaptați la prigoana cinstei, obligați la cinste. Vom avea, după părerea mea, primul guvern cu oameni onești și, dacă se sforțează nițel, patrioți.
Am scris ironic despre două femei pe care le-am aflat interogate parcă de violatorii din Vaslui. Au făcut față. Alta, pe care n-am apucat s-o văd, înțeleg că a căzut nu doar pentru că era urâtă – de ce-mi scrieți răutatea asta fiindcă toate femeile sunt frumoase, măcar o secundă în viața lor! – ci pentru că s-a dovedit proastă. Sunt și muieri tute.
(…) Vorbește Johannis. Vorbește, ca de obicei, moale. Dar spune ceva deștept și care mă face să mă cutremur. „Avem o criză a cetățeanului, o criză de încredere a cetățeanului. Fără partide nu se poate. Dar fără popor se poate?” Așa e, neamțule. Fără popor nu se poate. Fă, dacă ești în stare, să dispară criza de speranță și de încredere a cetățeanului.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Fraze