Pugiliştii vâlceni au câştigat patru medalii la naţionalele de la Cluj-Napoca


În perioada 7-12 aprilie, la Cluj Napoca s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Box, destinate juniorilor. Din judeţul nostru au participat mai mulţi sportivi, legitimaţi la CSŞ Râmnicu Vâlcea şi CS Chimia Râmnicu Vâlcea. Fiecare dintre cele două cluburi râmnicene a reuşit să câştige câte două medalii. Din partea secţiei Box a CSŞ, antrenor Marius Băluţă, s-au făcut remarcaţi Roberto Pletea, care a reuşit să câştige medalia de argint la categoria 60 kg, şi Andrei Udubaşa, cel care a obţinut medalia de bronz la categoria 54 kg. Şi Clubul Sportiv Chimia a câştigat două medalii de bronz. Pregătiţi de antrenorul Nicolae Dobriţoiu, Marius Neagoe – categoria 70 kg şi Bogdan Beştea – categoria +80 kg au avut evoluţii apreciate la nivel naţional.
„Comportarea sportivilor noştri a fost foarte bună pe parcursul competiţiei de la Cluj-Napoca. Desigur, rezultatele puteau să fie şi mai bune dacă sportivii acordau mai multă atenţie. Însă, sunt mulţumit de ceea ce au obţinut. În finala Campionatului Naţional de Box, Roberto Pletea a cedat greu, la puncte. După părerea antrenorului nostru, decizia a fost controversată şi am putea spune că am fost privaţi de un titlu de campion naţional la Box”, ne-a declarat Nicolae Bugheanu, director CSŞ.
„Sunt mulţumit de prestaţia celor doi sportivi. Ambii s-au comportat foarte bine pe parcursul întrecerii şi am obţinut două medalii de bronz. Vreau să vă spun că, la Cluj Napoca, au fost prezenţi peste 160 de sportivi din toată ţara, iar rezultatele noastre sunt cu atât mai importante. Cel mai mult m-a bucurat evoluţia lui Marius Neagoe. În sferturile de finală, el l-a învins pe campionul de anul trecut, un boxer din Călăraşi. De semifinale nu a mai putut trece. Acolo a întâlnit un sportiv pregătit de Titi Tudor, cel care i-a fost antrenor lui Leonard Doroftei, de la Petrolul Ploieşti”, a completat antrenorul secţiei Box a CS Chimia Râmnicu Vâlcea, Nicolae Dobriţoiu.