PRIMUL LICEU DIN JUDEȚ care trece la «școala online» în valul 5 al pandemiei!


Iată că valul 5 al pandemiei devine tot mai amenințător în condițiile în care specialiștii în sănătate publică apreciază că mai sunt cel puțin zece zile până la momentul în care va fi atins «vârful» acestei noi serii de furie a Coronavirusului! Așa cum s-a întâmplat în valurile anterioare ale pandemiei, din cauza numărului ridicat de infectări, unitățile școlare sunt printre primele instituții care își trag obloanele.
Instituția Prefectului Vâlcea a anunțat că membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea au aprobat, luni, pe 31 ianuarie 2022, în ședință extraordinară, solicitarea Consiliului de Administraţie al Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea de a trece în scenariul 2 de funcţionare, respective la cursuri online pentru toate clasele din unitatea de învăţământ.

Elevii se vor întoarce la școală pe 11 februarie

„Măsura se aplică pe o perioadă de 10 zile, începând cu data de 1 februarie. Cursurile cu prezenţă fizică vor fi reluate pe 11 februarie. Solicitarea de a trece la scenariul 2 de funcţionare a fost făcută de Consiliul de Administraţie al Colegiului Energetic în baza articolului 3 şi a articolului 6 din Ordinul comun al ministerelor educaţiei şi sănătăţii nr. 5338/2015/ 01.10.2021, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”, ne-au anunțat reprezentanții Prefecturii Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea