O nouă ședință a CJSU Vâlcea: A FOST DISCUTATĂ SITUAȚIA SPAȚIILOR AMENAJATE pentru refugiații ucrainieni


222 de refugiați sunt cazați acum în Vâlcea
Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea s-au întrunit, în ședință ordinară, în data de 28 martie 2022, cu începere de la ora 11.00, în Sala Mare a Consiliului Județean Vâlcea.
Discuțiile membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea s-au desfășurat conform următoarei agende (ordine de zi):
1.Reactualizarea listei spațiilor identificate la nivelul județului Vâlcea pentru cazarea cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, intrați în România și care provin din zona conflictului armat din Ucraina, potrivit prevederilor O.U.G nr. 15/27.02.2022.
2.Reactualizarea listei capacităților de transport disponibile la nivelul județului Vâlcea în vederea satisfacerii necesității de transport rutier pentru cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, potrivit prevederilor H.G. nr. 337/12.03.2022.
3.Situaţiile de urgenţă înregistrate pe raza judeţului Vâlcea în perioada 1 ianuarie – 27 martie 2022, inventariate la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea în baza rapoartelor operative transmise de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă.
4. Diverse.

17 spații suplimentare de cazare în șapte localități

În urma ședinței din prima zi a acestei săptămâni, a fost reactualizată lista spațiilor identificate la nivelul județului Vâlcea pentru cazarea cetățenilor care au plecat din Ucraina și acum se află în județul nostru. Astfel, lista aceasta a fost completată cu alte 17 spații de cazare ce au fost puse la dispoziție de șapte unități administrative teritoriale din județ: Râmnicu Vâlcea, Băile Olănești, Călimănești, Bărbătești, Câineni, Malaia și Galicea.
În context, mai trebuie amintit faptul că, la nivelul datei de 28 martie 2022, în județul Vâlcea sunt cazate 222 de persoane care au fugit din calea războiului din Ucraina.
De asemenea, a fost reactualizată lista capacităților de transport disponibile la nivelul județului Vâlcea în vederea satisfacerii necesității de transport rutier pentru cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina. Autoritățile cu atribuțiuni în domeniu au anunțat că alți patru operatori au pus la dispoziție microbuze și autobuze care ar putea transporta 1.525 de refugiați din Ucraina.