Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 ianuarie 2021

Primăria Râmnicului intenționează SĂ REDUCĂ IMPOZITUL pentru clădirile în care funcționează afaceri afectate de Coronavirus


Consiliul Local Râmnicu Vâlcea este chemat să aprobe joi, 26 noiembrie 2020, în ședință ordinară, o serie de reduceri de impozite și de scutiri de taxe pentru sectoarele economice locale afectate de pandemia de coronavirus. Astfel, la propunerea primarului Mircia Gutău, făcută în temeiul OUG 181/2020, se dorește reducerea procentuală a impozitului aferent anului 2020 pentru clădirile nerezidențiale folosite pentru activități economice dacă pe perioada stărilor de urgență și de alertă și-au suspendat complet activitatea. Reducerile pe care municipalitatea dorește să le acorde sunt cuprinse între 15% și 49%, impactul bugetar calculat fiind între 664.200 lei și 2.170.000 lei.
Totodată, se propune o reducere a aceluiași impozit și în cazul firmelor care au obținut din partea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri certificatul ce atestă reducerea parțială a activității. Procentele propuse de Executiv sunt cuprinse între 10% și 30%, cărora le corespund diminuări ale bugetului cu 310.000 lei, respectiv 930.000 lei. Legislativul local mai este chemat să aprobe, tot în cadrul aceluiași proiect de act normativ, scutirea de plată a taxei lunare pe clădirile concesionate pentru firmele care și-au încetat activitatea ca urmare a stării de urgență sau alertă.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate