Primăria Râmnicului intenționează SĂ REDUCĂ IMPOZITUL pentru clădirile în care funcționează afaceri afectate de Coronavirus


Consiliul Local Râmnicu Vâlcea este chemat să aprobe joi, 26 noiembrie 2020, în ședință ordinară, o serie de reduceri de impozite și de scutiri de taxe pentru sectoarele economice locale afectate de pandemia de coronavirus. Astfel, la propunerea primarului Mircia Gutău, făcută în temeiul OUG 181/2020, se dorește reducerea procentuală a impozitului aferent anului 2020 pentru clădirile nerezidențiale folosite pentru activități economice dacă pe perioada stărilor de urgență și de alertă și-au suspendat complet activitatea. Reducerile pe care municipalitatea dorește să le acorde sunt cuprinse între 15% și 49%, impactul bugetar calculat fiind între 664.200 lei și 2.170.000 lei.
Totodată, se propune o reducere a aceluiași impozit și în cazul firmelor care au obținut din partea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri certificatul ce atestă reducerea parțială a activității. Procentele propuse de Executiv sunt cuprinse între 10% și 30%, cărora le corespund diminuări ale bugetului cu 310.000 lei, respectiv 930.000 lei. Legislativul local mai este chemat să aprobe, tot în cadrul aceluiași proiect de act normativ, scutirea de plată a taxei lunare pe clădirile concesionate pentru firmele care și-au încetat activitatea ca urmare a stării de urgență sau alertă.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea

Posting....