Primăria Râmnicului a salvat handbalul vâlcean!


• Handbal Club Oltenia va prelua palmaresul Oltchimului și va evolua, din toamnă, în Liga Națională

În urmă cu puțin timp, în cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii locali au decis ca Primăria Râmnicului să susțină handbalul de mare performanță, amenințat cu dispariția din cauza multiplelor probleme financiare cu care se confruntă campioana României, CS Oltchim. Așa cum precizase încă de săptămâna trecută, viceprimarul cu atribuții de primar, Gigi Matei, era interesat ca Primăria să se implice financiar pentru a susține o echipă din județul nostru în Liga Națională feminină, dar nu dorea ca aceasta să fie una nou-înfințată, cum propuseseră consilierii PDL. Ca atare, pe ordinea de zi a ședinței de astăzi au fost introduse două puncte, primul vizând preluarea unei asociații sportive deja existentă: „Raport și proiect de hotărâre privind participarea municipiului Râmnicu Vâlcea în calitatea de asociat la Clubul HC Oltenia”; în timp ce al doilea viza cedarea unui spațiu care să funcționeze drept sediul acestui club: „Raport și proiect de hotărâre privind transmiterea în folosință a unui spațiu pentru sediul Clubului HC Oltenia”.

În urma votului celor 18 consilieri locali prezenți la ședință (din totalul celor 23), s-a stabilit ca cele două puncte existente pe ordinea de zi să fie adoptate, 12 dintre aleșii locali fiind de acord.

Două societăți comerciale din Râmnic, alături de noua echipă a județului nostru

Tot cu prilejul acestei ședințe s-a decis ca Primăria Râmnicului să fie sponsorul principal al Handbal Club Oltenia în sezonul 2013/2014, având o participare de 98%, iar alte două societăți comerciale să sprijine și ele, în limita posibilităților, relansarea handbalului vâlcean, în acest caz fiind vorba despre Fabrica de Conserve Râureni și Boromir SA, fiecare cu câte 1%.

De asemenea, s-a mai stabilit ca spațiul pe care Primăria îl va transmite în folosință clubului pentru a servi drept sediu să se afle pe strada General Praporgescu, nr. 9 (adică în imediata vecinătate a Primăriei).

HC Oltenia caută jucătoare

Astfel, după ce a preluat palmaresul și locul Oltchimului în Liga Națională, HC Oltenia va putea evolua, din toamnă, în cea mai puternică întrecere handbalistică din România. Totuși, mai rămân de clarificat unele aspecte, cele mai importante fiind legate de numirea membrilor din staff-ul tehnic și de conducere, dar și de legitimarea handbalistelor. Pe surse, am aflat că printre jucătoarele ce ar putea fi legitimate la HC Oltenia s-ar afla Nicoleta Safta, Daniela Băbeanu, Roxana Han, Izabela Roșca, precum și alte sportive de la Centrul Național de Excelență din Râmnicu Vâlcea.