Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

26 septembrie 2020

Primari nemulțumiți pe situații de urgență


• sunt edili care n-au văzut un leu
• prefectul de Vâlcea, Florian Marin: „o vină, întocmirea documentațiilor”
În 2018, pe situații de urgență mai multe unități administrativ-teritoriale din județ au intrat în posesia banilor de la Guvern, pentru ravagiile făcute de inundații, alunecări de teren. Cu toate acestea, există edili nemulțumiți că banii primiți au fost aproape inexistenți, după cum însuși declară. Un exemplu este cel al administrației publice locale din Drăgoești care susține că banii alocați au fost aproape inexistenți.
Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, a ținut să lămurească această problemă în ultima conferință de presă: „Într-adevăr, există primari nemulțumiți, dar se plâng pe situațiile de urgență din anii anteriori. De exemplu, în 2018, s-au alocat, per total, 40 milioane lei la mai multe UAT-uri (unități administrativ-teritoriale). Niciodată nu se vor da sumele solicitate integral. Vâlcea reprezintă o parte din această țară, iar evenimente, poate unele și mai grave, au avut loc și-n alte județe. Totuși, nemulțumiți au fost și vor mai fi. Sunt și primari care au cerut bani și, totuși, nu au primit. Și asta din cauza modalităților de întocmire a documentelor. Nu poți scrie că soliciți bani pentru un drum de interes local; îl treci drum comunal, altfel nimeni de la Guvern nu-l va lua în considerare. Au mai fost și localități care nu s-au pliat pe solicitări. Voi fi luate în calcul data viitoare”.

Slătioara a început anul cu stângul

Din păcate, cum în această perioadă, odată cu topirea zăpezii au loc și inundații, o primă problemă a apărut în comuna Slătioara, unde o familie a fost evacuată. Drumul din „Coasta Cerbului” a luat-o la vale, iar casa familiei a fost gata să se prăbușească. Vorbim despre DC Slătioara – Vaideeni. Prefectul județului a solicitat fonduri de la Guvern pentru remedierea situației și refacerea drumului.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Invatamant