Copiii din Dănicei, în atenția World Vision


Săptămânal, în cadrul proiectului „Alege Școala – o șansă pentru viitor!” din Vâlcea se desfășoară activități remediale pentru copiii de ciclul primar și gimnaziu. Astfel, recent, pentru 50 de copii de ciclul primar din satele Lăunele de Jos și Udreşti, comuna Dănicei, activitățile remediale s-au desfășurat sub forma de joc și concursuri tematice.
„La vânătoare de cifre!”, „Cifrele ne povestesc…”, „Matematica , prietena mea”, „Cufărul de povești, „Povestea Literelor” etc. sunt doar câteva teme din multitudinea de activități la care participă cu entuziasm copiii din proiectul «Alege Școala – o șansă pentru viitor!».
„Elevii au nevoie de activități remediale datorită nivelului socio-economic scăzut, accesului redus la surse de informare, lipsei de educație a părinților care nu sunt în măsură să-i ajute, lipsei părinților, plecați în alte țări, copiii fiind lăsați în grija unor bunici, mătuși, rudelor, care manifestă dezinteres pentru rezultate şi performante școlare, riscului mare de eșec școlar şi nu numai. În aceste ore, elevii sunt sprijiniți în efectuarea asistată a temelor, în activități de recuperare școlară şi ameliorare a dificultăților în învățare, precum şi în activități de educație plastică sau jocuri distractive, cu scop educativ indirect”, a declarat Elena Neagoe, expert educație remediară în cadrul proiectului «Alege Școala – o șansă pentru viitor!».

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de trei ani

Proiectul „Alege Școala – o șansă pentru viitor!” se desfășoară în perioada aprilie 2018 – aprilie 2021 de către Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română în cinci comunități rurale din județul Vâlcea şi anume: Mihăești, Bujoreni, Drăgoești, Frâncești şi Dănicei. În cadrul proiectului, 1.010 copiii vor beneficia de activități remediale şi extra curriculare menite să contribuie la prevenirea abandonului școlar.