„Noapte albă” pentru pompieri: inundații, copaci căzuți și… accidente


Duminică spre luni, mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea au intervenit ca urmare a pagubelor produse de ploile torențiale, dar și-n cazul unor accidente rutiere. La ora 00:29, Garda de Intervenție Drăgășani a acționat pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe șoseaua de centură a municipiului, dar și-n zona Orlești. Cu puțin timp înainte, în jurul orei 00.15, s-au prăbușit copaci pe carosabil blocând parțial/total traficul pe DN 64 – Orlești și DN 67B – Mădulari, mai multe drumuri județene din Grădiștea, Pesceana.

Probleme mari și prin sudul județului
Pagube s-au înregistrat și la consumatorii de energie electrică: 10 linii parțial de curent electric parțial afectate, peste 5.800 de consumatori întrerupți de la furnizarea energiei, provenind din localitățile: Ghioroiu, Zătreni, Livezi, Roșiile, Sinești, Grădiștea, Ștefănești, Lădești, Cernișoara, Stănești, Măciuca, Oteșani, Crețeni, Copăceni, Amărăști, Călimănești, Stoenești, Frâncești, Brezoi și Lungești.

Un tânăr a murit după o distracție nocturnă cu prietenii
Chiar în timpul furtunii violente care a lovit Râmnicul în noaptea de duminică spre luni, trei tineri care sustrăseseră o mașină au găsit de cuviință să gonească pe străzile Râmnicului. În plină noapte și în condiții deloc propice șofatului, pe fondul evident al lipsei de experiență în cazul «șoferului» care nici nu avea permis, pe strada Aurelian Sacerdoțeanu, s-a produs un teribil accident. Mașina a ieșit mult în decor, a rămas prinsă între țevile aflate pe marginea străzii. Unul dintre adolescenții aflați în autoturism a decedat din cauza rănilor foarte grave, iar ceilalți doi au fost transportați la spital (la Craiova și Râmnicu Vâlcea), de asemenea tot foarte grav răniți.

Un biciclist a căzut într-un pârâu
În aceeași noapte de pomină de duminică spre luni, un alt accident s-a petrecut în Drăgășani, pe strada Tudor Vladimirescu. Un biciclist a căzut de pe pod în pârâul Pesceana. Pentru salvarea acestuia, a intervenit un echipaj de la unitatea de pompieri din localitate. Biciclistul s-a ales cu multiple traumatisme fiind transportat la Spitalul Municipal Drăgășani.