Precipitaţiile abundente au dat peste cap traficul rutier


Având în vedere faptul că vântul puternic şi ploaia pot favoriza producerea unor grave accidente rutiere, poliţiştii vâlceni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta etc.) fără o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi. În condiţiile unui trafic aglomerat, ploaia reprezintă un factor perturbator ce poate determina apariţia blocajelor rutiere temporare.
În această situaţie, polițiștii lansează următoarele recomandări conducătorilor auto:
– să nu depăşească orice coloană de autovehicule oprită la semafor;
– să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
– să nu treacă la culoarea roşie a semaforului electric;
– să nu claxoneze inutil;
– să fie atenţi la semnalele agenţilor de circulaţie.

Un vâlcean a ajuns la spital din cauza neatenției unui șofer macedonean

Luni după-amiază, Bozhin O., cetățean macedonean în vârstă de 56 ani, a condus un autotractor pe DN 67. La punerea în mişcare a acestuia, macedoneanul nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, care era condus de către Daniel D., în vârstă de 33 ani, din Râmnicu Vâlcea. Acesta din urmă se deplasa în aceeaşi direcţie de mers cu autotractorul, șoferul neadaptând viteza într-o curbă la dreapta, cele două autovehicule intrând în coliziune. În urma impactului, a rezultat rănirea șoferului vâlcean, acesta fiind transportat de urgență la spital. Acolo, medicii l-au diagnosticat cu TCF, contuzie cot stâng cu plagă și escoriaţii faciale. Polițiștii anunță continuarea anchetei pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs nefericitul eveniment rutier.