Prea mici în fața unui adversar atât de mare: Gyor a trecut previzibil de SCM


Ceea ce se anunța o misiune foarte dificilă pentru SCM Râmnicu Vâlcea s-a și dovedit în după-amiaza de duminică, 10 ianuarie. În Sala Sporturilor «Traian», jucătoarele pregătite de antrenorul Florentin Pera au primit vizita celei mai titrate grupări din handbalul feminin european inter-cluburi, ETO Gyor din Ungaria. Meciul s-a disputat în cadrul etapei a zecea din Grupa B a Ligii Campionilor de handbal feminin.
Înaintea acestui joc, formația maghiară ocupa prima poziție în clasamentul Grupei B (cu 14 puncte din opt meciuri disputate), în timp ce echipa râmniceană se afla pe poziția a opta (fără vreun punct câștigat, însă numai din cinci meciuri disputate). Ambele formații aveau nevoie de puncte, chiar dacă din rațiuni cu totul diferite. Gyor avea nevoie de un succes la Vâlcea pentru a continua de la distanță lupta cu Brest Handball și CSKA Moscova pentru supremație în grupă, în timp ce SCM Râmnicu Vâlcea avea nevoie de puncte pentru a mai «strânge» lupta pentru locul al șaselea în clasamentul grupei, utlimul care asigură prezența în optimile de finală ale întrecerii.
Unguroaicele au venit însă cu lecțiile învățate la Vâlcea și nu au oferit șanse elevelor lui Florentin Pera. Prima repriză a fost ceva mai echilibrată, până ce unguroaicele au reușit să își calibreze ținta și să nu mai rateze din aproape nicio poziție! După un 19-12 la pauză, Gyor a oferit un tur de forță în repriza secundă în urma căruia și-a sporit avansul cu încă zece goluri până la finalul partidei. Astfel, campioana Ungariei a obținut, în polivalenta râmniceană, un succes care nu mai poate fi comentat în prea multe feluri, la o diferență de 17 goluri, scor final 37-20!
Tot în etapa a zecea din Grupa B a Ligii Campionilor de handbal feminin, s-au mai înregistrat următoarele rezultate: Buducnost Podgorica – Borussia Dortmund 31-27; Odense Handbold – Podravka Vegeta 35-20; CSKA Moscova – Brest Bretagne Handball 25-24.
După acest meci cu Gyor, pentru SCM Râmnicu Vâlcea urmează un alt test foarte dificil, de această dată în campionatul intern. Miercuri, 13 ianuarie, cu începere de la ora 16.00, echipa noastră va evolua la Brașov, în cadrul unui turneu organizat de FRH pentru desfășurarea jocurilor din cadrul etapei a șaptea a Ligii Florilor. Adversara echipei noastre va fi Gloria Buzău, o formație implicată (ca și SCM Râmnicu Vâlcea) în lupta pentru ocuparea unei poziții pe podiumul clasamentului final al campionatului intern. Partida va putea fi urmărită în direct prin intermediul postului de televiziune TVR 2.