Gata de start: handbalistele de la SCM pornesc «slalomul uriaș» cu meciuri din trei în trei zile!


Mult a fost, puțin a rămas! După o pauză de aproape 50 de zile, prilejuită de participarea echipei naționale la Campionatul European din Danemarca, dar și de sărbătorile de iarnă, SCM Râmnicu Vâlcea s-a reunit în formulă (aproape) completă și va disputa alte meciuri oficiale în Liga Campionilor, dar și în Liga Florilor (campionatul feminin de elită al României). Jucătoarele pregătite de antrenorul Florentin Pera vor avea parte de un debut cu adevărat de foc în luna ianuarie. SCM ar trebui să dispute minim șapte meciuri în luna ianuarie, dintre care patru în Liga Campionilor, de fiecare dată în fața unor adversare de top. Spunem ar trebui pentru că, după cum s-a văzut și pe parcursul anului 2020, din cauza imprevizibilei pandemii de Coronavirus, foarte multe planuri pot fi lesne date peste cap! Totuși, trebuie să pornim cu toții optimiști în anul 2021 și nu putem decât să sperăm că pandemia nu va mai cunoaște noi episoade violente, care să determine autoritățile să restricționeze desfășurarea pentru aproape toate activitățile non-esențiale!
Adversarele pe care echipa noastră ar trebui să le întâlnească, doar în prima lună a anului 2021, în Liga Campionilor sunt următoarele: ETO Gyor (10 ianuarie, pe teren propriu), Podravka Vegeta (16 ianuarie, în deplasare), Buducnost Podgorica (20 ianuarie, pe teren propriu) și CSKA Moscova (24 ianuarie, tot pe teren propriu). Tot în prima lună din 2021, SCM va susține și trei meciuri în Liga Florilor: cu Gloria Buzău (13 ianuarie), Dunărea Brăila (29 ianuarie) și Activ Ploiești (31 ianuarie).
După cum se poate observa, toate gândurile oficialilor și jucătoarelor de la SCM se îndreaptă în acest moment spre meciul programat duminică după-amiaza. Oaspete în polivalenta râmniceană vor fi nimeni altele decât campioanele Ungariei, ETO Gyor fiind și ultima câștigătoare a trofeului Ligii Campionilor, în vara anului 2019 (cum se cunoaște, ediția 2019/2020 a acestei competiții a fost anulată începând cu faza sferturilor de finală).
De asemenea, elevele lui Florentin Pera se gândesc și la partida pe care trebuie să o susțină în campionatul intern, pe 13 ianuarie, la numai 72 de ore de la jocul extrem de dificil cu Gyor. Meciul contra Buzăului de la Brașov (se joacă pe teren neutru) o găsește pe Vâlcea cu prima șansă pentru obținerea victoriei, însă partida se anunță una foarte încrâncenată. La fel ca și echipa noastră, Gloria Buzău este implicată în lupta pentru ocuparea unui loc pe podiumul clasamentului final al Ligii Florilor!