Pompierii, la datorie


Coșul de fum deteriorat a dus la izbucnirea incendiului
Tot sâmbătă, 22 noiembrie, la ora 10.41, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în comuna Racovița, satul Copăceni, în gospodăria unui cetă­țean. Flăcările s-au declanșat la plafonul locuinței și până la stingerea incendiului au ars: structura din lemn a acoperișului, pe o suprafață de apro­ximativ 40 mp. și s-au degradat zidurile locuinței, elementele de mo­bi­lier și tocăria locuinţei. După apro­ximativ o oră de la sosirea pom­pierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat de la coşul de fum deteriorat şi neizo­lat corespunzător faţă de mate­rialele combustibile din componenţa plafonului locuinţei.

Incendiu la un apartament din Brezoi
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” Vâlcea au intervenit, în data de 23.11.2014, la ora 15.44 pentru stingerea unui incendiu produs în orașul Brezoi, pe strada Eroilor, in apartamentul unei femei. Flăcările s-au declanșat la coșul pentru evacuarea fumu­lui, rămas necurățat înaintea folosirii sistemului de încălzire, iar până la stingerea incendiului a ars doar funinginea de pe coș. Cercetările preliminarii efectuate în fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma aprin­derii funinginii de pe coşul de evacuare a fumului.

O localnică din Prundeni a rămas fără 1.200 kg furaje
Duminică, la ora 21.05, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în gospodăria unei femei din comuna Prundeni, satul Călina. Până la stingerea incendiului, au ars circa 1200 de kg de furaje. După circa o jumătate de oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri din gos­podărie. Cercetările preliminarii efectuate la fața locului arată că incendiu s-ar fi declanșat de la scânteile rezultate de la coșul pentru evacuarea fumului, am­pla­sat la doar cinci metri distanță de depozitul de furaje.

Locuință din Fârtățești, în flăcări
Sâmbătă, la ora 10.41, pom­pierii militari din cadrul ISU au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în gospo­dăria unui bărbat din comuna Fârtă­ţeşti, satul Căţetu. Flăcările s-au declanşat la nivelul plafo­nului locuinţei, în imediata apro­piere a coşului pentru evacuarea fumu­lui. Până la stingerea incen­diu­lui, a ars o grindă din lemn din com­ponența plafonului, pe o lun­gime de aproximativ cinci metri. Prin intervenția promptă a pom­pierilor s-a reușit salvarea bunu­rilor și a altor bunuri din gospo­dă­rie. Conform cercetă­rilor preli­mi­na­rii, incendiul s-ar fi declarat în urma neizolării cores­punză­toare a coșului pentru eva­cuarea fumului față de plafonul clădirii.