Polițiștii au prins doi tâlhari


• răufăcătorii furaseră verigheta unei femei
La data de 25 ianuarie, poliţiştii vâlceni au fost sesizaţi cu privire la comiterea unei tâlhării pe raza comunei Dăeşti. Inițial, fapta a rămas înregistrată ca având autori necunoscuți. Victima tâlhăriei a fost deposedată prin violenţă de către un tânăr de verigheta ce o purta. Conform spuselor victimei, tânărul a venit cu ajutorul unui automobil de culoare albă. De asemenea, victima a reţinut semnalmentele autorului, cât şi ale femeii care îl însoţea. În urma investigaţiilor efectuate şi verificărilor în bazele de date, oamenii legii au stabilit că semnalmentele oferite de victimă corespund lui Ovidiu B, de 23 de ani, şi Claudiei M., de 49 de ani, ambii cu domiciliul în municipiul Râmnicu Vâlcea. Tânărul în cauză este suspectat de comiterea şi altor fapte de natură penală.
Ulterior, cei doi au fost identificaţi şi conduşi la sediul poliţiei pentru audieri, verigheta femeii fiind recuperată. Faţă de cei doi s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în baza probatoriului administrat să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

Tânăr și fără minte
S-a urcat la volan chiar dacă nu avea permis
În dimineața aceleiași zile, un tânăr de 25 de ani, din comuna Şirineasa, a condus un autovehicul pe bulevardul Calea lui Traian din Râmnicu Vâlcea. La un moment dat, acesta a fost oprit pentru un control de rutină de către polițiști. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, oamenii legii au constatat că acesta nu poseda permis conducere. Pentru acest motiv, tânărul în cauză s-a ales cu dosar de cercetare penală.

Un șofer plecase la plimbare cu tractorul neînmatriculat
• oamenii legii i-au întocmit imediat dosar penal
Luni, în jurul orei 13.00, Gheorghe D., de 44 de ani, din comuna Păuşeşti Măglaşi, a fost depistat în timp ce conducea un tractor agricol pe DN 64, cu ajutorul căruia tracta o remorcă artizanală neînmatriculată. Conducătorului auto în cauză i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Un octogenar din Drăgășani a „pățit-o” rău de tot
• el a traversat strada neregulamentar și a fost grav rănit
Ieri dimineața, un bărbat de 50 ani, din Drăgăşani, a condus un autovehicul pe DN 64, pe raza comunei Prundeni. La un moment dat, ajungând la km. 68+900 m, acesta l-a acroşat cu partea faţă a autovehiculului pe Nicolae I., de 86 ani, cu domiciliul tot în municipiul Drăgăşani. Bătrânul se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure. În urma impactului, octogenarul a suferit leziuni traumatice, el fiind transportat de urgență la Spitalul municipiului Drăgăşani. Acolo, medicii l-au diagnosticat cu TCC acut cu plagă frontală dreapta, traumatism la genunchiul drept și traumatism de torace. Conducătorul auto a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea şi victimei i s-a prelevat o mostră de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Oamenii legii anunță continuarea cercetărilor pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului.