Poliţia ne informează


La volanul unei mașini cu numere expirate
Marți, poliţiştii Postului Bu­neşti l-au identificat în trafic pe M. Ion, din localitate , în timp ce conducea ,pe DN 67, pe raza comunei Buneşti un autoturism cu număr de înmatriculare provi­zoriu expirate din luna decem­brie a anului 2015. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de punere în circu­laţie sau conducerea pe dru­mu­rile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal regle­men­tată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de adminis­trare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Accident stupid cu efecte grave
Marți dimineața, ora 9.l5, au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 64  -Prundeni a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Din primele verificări, s-a stabilit faptul că D. Nicolae, de 56 de ani, din Drăgăşani, a condus un autoturism pe acostamentul DN 64, iar la km 72+500 m, unde  a efectuat manevra de mers înapoi fără a se asigura în mod corespunzător şi a acroşat-o cu partea spate pe Ioana M., de 61 de ani, din comuna Prundeni,  judeţul Vâlcea. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a pietonului, diagnostic de  traumatism toracic drept şi mână dreapta cu escoriaţii, traumatism cot stâng cu escoriaţie dorsale, traumatisme. Persoanele implicate au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Pensionară acroșată pe marginea drumului
Marți, la ora 13.00,  Poliţia Oraşului Băbeni a fost sesizată cu privire la faptul că  pe D.J 646-B – Frânceşti, a avut loc un accident rutier soldat cu victime. Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că V. Andreea a condus un autovehicul, iar la un moment dat a acroşat cu oglinda dreapta a autoturismului unui pieton, V. Elisaveta, de 72 de ani,  care se deplasa în aceeaşi direcţie cu un autoturism împreuna cu un alt pieton pe aceeaşi parte dreapta, doborând-o pe carosabil. în urma acestui impact, a rezultat rănirea pietonului diagnostic hematon subdural parietal stânga,TCC acut, TCF, escoriaţii faciale, fractură. Fiind testat  conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentelor rutiere.

Doi pietoni doborâți pe trecerea de pietoni
Marți , în jurul orei 11.30, B. Ioana, de 63 de ani, din municipiul Drăgăşani, a condus un autoturism, pe strada Calea lui Traian din Râmnicu Vâlcea, iar la o trecere de pietoni nu a acordat prioritate de trecere Marianei G. de  60 de ani, din municipiu, care se afla în traversarea regulamentară a străzii pe marcajul pietonal, acroşându-o cu roata dreapta faţă. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului diagnostic contuzie picior stâng. Conducătoarea auto şi victima au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În aceeași zi, dar, în jurul orei 20.05, O. Daniel, de 35 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a condus un autovehicul pe bulevardul Tineretului, iar la o intersecţie nu a acordat prioritate de trecere  lui C. B., de 14 ani, din comuna Câineni, care în calitate de pieton traversa strada pe marcaj pietonal, acroşând-o cu partea faţă a autoturismului. În urma impactului, a rezultat rănirea pietonului diagnostic: TCC minor, contuzii antebraţ  şi gleznă dreaptă. Conducătorul auto si pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.