Poliţia, la datorie


Continuă nestingherit jaful pădurilor
Sâmbătă, ora 09.00, poliţiştii în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Măl­dăreşti, l-au depistat pe S. Şte­fan, de 29 de ani, P. Vasile, 45 de ani şi C. Ion, de 23 de ani, în timp ce transportau cu atelaje hipo material lemnos, specie anin, fără documente legale. S-a procedat la măsurarea şi cuba­rea materialului lemnos trans­por­tat ilegal împreună cu ingi­nerul silvic din cadrul Ocolului Silvic Buila, rezultând un volum total de 3,083 m.c. specie anin, material lemnos ce a fost reţinut în vederea confiscării şi predat în custodie reprezentantului Oco­lului Silvic Buila. Faţă de cei trei conducători ai mijloacelor de transport a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale con­form Legii 171/2010.

Neamț, lovit și doborât de realitățile românești
Luni, ora 11.00, K. Marko, de 36 ani, cetăţean german a condus o motocicletă pe D.N. 7-Seaca, iar la km.190+290 m. a fost surprins de apariţia pe partea carosabilă a unui câine fapt, pentru care a efectuat manevre bruşte de evitare a acestuia, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, suferind vătămări corporale. Conducătorul moto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Bărbatul a primit îngrijiri medicale şi a fost diagnosticat cu traumatism toracic cu fracturi costale C3, C4, C5, C6, C6 stânga, fractură claviculă stânga, entorsă genunchi stâng.

Urmărire cu cascadorii la Călimănești
În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 00.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Sălă­trucel, aflându-se în serviciu de patrulare pe raza comunei au surprins în flagrant doi bărbaţi în timp ce sustrăgeau acumulatorul unei autoutilitare, ce se afla par­cată în faţa locuinţei proprie­ta­rului. La vederea lucrătorilor de poliţie, cei doi au abandonat acu­mulatorul şi au plecat în vite­za cu un autoturism (taxi), în direcţia oraşului Călimăneşti. Poliţiştii au procedat la urmărirea acestora, iar într-o curbă pericu­loasă la stânga, pe fondul neadap­tării vitezei, conducătorul auto a pierdut controlul volanului şi a intrat în balustrada de pro­tecţie a podului ce traversează un pârâu. Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale. După avarierea autoturismului bărbaţii au încercat să fugă, însă au fost imobilizaţi de către oamenii legii şi conduşi la sediul poliţiei. În urma interogării bazei de date, s-a stabilit că este vorba despre G. Constantin, de 27 de ani( şi conducător auto) şi S. D., de 17 ani, ambii din mun. Rm. Vâlcea. În urma efectuării con­trolului asupra autovehiculului, au fost identificate 5 bidoane din plastic goale şi un furtun, despre care există suspiciunea că ur­mau să le folosească pentru sus­tragerea carburantului din autoutilitară. În cauză au fost întoc­mite acte procedurale, iar cercetările continuă sub aspec­tul săvârşirii infracţiunii de furt.