Podul de peste Olt Perișani – Cornet a intrat în reabilitare


La mijlocul lunii august, prezent în comunele Perișani și Racovița pentru inaugurarea unor lucrări de refacere a unor porțiuni de platformă de drum județean din zonă, președintele Consiliului Județean Vâlcea a declarat că, în luna septembrie, podul de pe Drumul Județean 703 M Perișani – Cornet va intra în reabilitare. Iar aceste lucrări promise au fost demarate zilele acestea, podul respectiv (singurul pod boltit din județul nostru) nemaifiind consolidat și reabilitat de foarte mulți ani. Mai exact, startul lucrărilor au fost dat pe 11 septembrie, reabilitarea podului urmând să fie realizată de către angajații Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Vâlcea.

Circulația pe pod se desfășoară alternativ

Mai multe informații despre lucrările prin care va trece podul construit peste râul Olt în anul 1964 au fost oferite de către președintele Constantin Rădulescu: „După ce am realizat o serie de lucrări complexe de refacere a platformei de drum pe DJ 703 M Perișani – Cornet, continuăm cu o nouă investiție în Țara Loviștei. Este vorba despre reabilitarea podului de beton armat peste râul Olt, un obiectiv extrem de important, care leagă DN 7 de localitățile Perișani și Racovița, fiind singurul pod din țară care traversează un drum național, un râu și o cale ferată. Lucrările la structura podului sunt de o dificultate mărită, cea mai importantă fiind înlocuirea panourilor de parapet degradat, acestea fiind situate chiar deasupra drumului național și a căii ferate”.
„Pe toată lungimea podului (143,5 metri), se vor realiza lucrări de înlocuire a bordurilor existente, de refacere a trotuarelor, a parapeților, precum și turnarea de covor asfaltic. Ne cerem scuze locuitorilor din nordul județului dacă la anumite ore circulația o să fie îngreunată”, a mai explicat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.
℗ Articol de promovare ℗