Aparatură medicală modernă, pentru SJU Vâlcea și Spitalul din Brezoi!


Identificarea de fonduri pentru modernizarea și dotarea cu aparatură medicală performantă a spitalelor vâlcene a fost, și va rămâne, preocuparea noastră permanentă.
Ne bucurăm că, în acest demers al nostru, avem ca partener Ministerul Sănătății, care, recent, a alocat județului Vâlcea peste 10 milioane lei, pentru achiziționarea de aparatură și noi dotări la SJU Vâlcea și la Spitalul Brezoi.
Pe lângă suma de 5,1 milioane lei, pe care o va primi de la Ministerul Sănătății, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea va beneficia și de o cofinanțare de 500.000 lei, de la Consiliul Județean Vâlcea.
Cu acești bani, se vor achiziționa 3 aparate de radiologie digitală și se va moderniza compartimentul sterilizare (va fi amenajat spațiul și va fi dotat cu aparatură nouă).
La Spitalul din Brezoi, cele 5 milioane lei alocate de Ministerul Sănătății vor fi utilizate pentru achiziționarea unor ecografe de ultimă generație, a unui aparat de radiologie, a unei mese de operație și a unor echipamente necesare sălii de operație. Vom sprijini și Spitalul din Brezoi, prin asigurarea cofinanțării, de către CJ Vâlcea, a acestui proiect.
Este o veste bună pe care o primim și care ne ajută în efortul nostru permanent de a asigura vâlcenilor servicii medicale de calitate.

Constantin Rădulescu
Președinte CJ Vâlcea