Pirateria trebuie stopată!


• Poliţia Rutieră, RAR, Garda Financiară şi Primăria trebuie să intervină în zona semibarierelor de pe bulevardul Tudor Vladimirescu

Am prezentat de mai multe ori în cursul acestui an cazul taximetriştilor „la negru” care-şi derulează activitatea ilegală pe traseele Rm. Vâlcea – Budeşti şi Rm. Vâlcea – Goleşti. Firmele care efectuează transport în comun pe cele două trasee sunt, în primul rând, afectate, dar din derularea activităţilor de piraterie au de suferit şoferii care circulă zilnic în zona semibarierelor de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, dar şi pietonii care folosesc trotuarele spre podul peste Olt de lângă Maternitate. Semnalele noastre asupra acestei situaţii au fost receptate decât de Poliţia Rutieră, ai cărei agenţi au efectuat raiduri în zonă şi au aplicat o serie de sancţiuni. Celelalte instituţii care ar fi trebuit să intervină – Garda Financiară, Poliţia Locală sau Registrul Auto Român – nu şi-au manifestat autoritatea, tolerând o situaţia deranjantă pentru traficul rutier şi pietonal din zona semibarierelor de Tudor Vladimirescu.

Urmare a acţiunilor concertate ale mai multor instituţii abilitate, „pirateria” a fost eradicată aproape toate pe rutele Rm. Vâlcea – Băile Olăneşti şi Rm. Vâlcea – Călimăneşti. De ce nu se poate şi pentru rutele amintite mai sus? Au „blat” taximetriştii „la negru” cu vreuna dintre instituţiile amintite mai sus? Redăm, în continuare, câteva dintre „nelegiuirile” făcute de taximetrişti: efectuează întoarceri pe linie dublă, parchează în locuri interzise sau obturează accesul pietonal pe cele două trotuare ale bulevardului.