Pandurii vin în Zăvoi


• pentru un meci amical, programat la finalul acestei săptămâni

Cu obiectivul ratat pentru acest sezon, CSM Râmnicu Vâlcea nereuşind să se califice în play-off-ul Seriei Vest, fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Alexandru Pelici se află acum într-o pauză forţată, cauzată de lipsa adversarelor în ultimele două runde ale sezonului regulat. Aşa după cum aţi aflat din numerele anterioare ale publicaţiei noastre, sâmbăta trecută, vâlcenii nu au avut posibilitatea de a acumula puncte preţioase, care să readucă echipa noastră în calculele pentru play-off. De asemenea, la finalul acestei săptămâni, în ultima etapă din cadrul sezonului regulat, CS Municipal ar fi trebuit să evolueze pe terenul Fortunei Câmpina. Însă cum gruparea prahoveană s-a retras din campionat, echipa râmniceană va avea din nou pauză. Singura parte bună, dacă mai poate fi numită aşa, este că CSM va acumula punctaj maxim în această rundă finală, câştigând la „masa verde”, scor 3-0, partida care se joacă doar pe hârtie în compania Fortunei. Din păcate, cele trei puncte nu mai pot face ca CS Municipal să aibă posibilitatea de a ocupa măcar poziţia a şasea – ultima care asigură calificarea în play-off, aceasta fiind deja adjudecată de Olimpia Satu Mare. Ca urmare, formaţia sprijinită de Primăria Râmnicului va evolua în partea a doua a întrecerii din Seria Vest în campionatul codaşelor, play-out-ul urmând să aducă numai patru echipe la start. Pe lângă CS Municipal, în play-out vor mai evolua FC Bihor Oradea, FC Caransebeş şi Şoimii Pâncota.
Totuşi, cum Liga I va intra într-o scurtă pauză pentru a permite echipei naţionale să evolueze în preliminariile Campionatului European, România urmând să întâlnească duminică Insulele Feroe, pentru CS Municipal s-a ivitat oportunitatea neaşteptată de a susţine un amical de lux, contra echipei gorjene Pandurii Târgu Jiu. Profitând de relaţiile bune dintre oficialii celor două cluburi, microbiştii vâlceni vor avea posibilitatea de a vedea o echipă de Liga I în Zăvoi mai repede decât s-ar fi aşteptat, chiar dacă va fi vorba despre un simplu meci amical. Partida care va opune echipele pregătite de antrenorii Alexandru Pelici şi Edi Iordănescu este programată sâmbătă, 28 martie, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul „Municipal”. Printre jucătorii foarte cunoscuţi pe care iubitorii fotbalului îi vor putea vedea la Vâlcea se numără şi vedetele Erik de Oliveira (foto), Pintilii sau Nistor. De asemenea, pentru tânărul fundaş râmnicean Cătălin Pârvulescu partida de sâmbătă va reprezenta o confruntare cu foştii săi colegi, jucătorul evoluând pentru Pandurii, în primele etape ale acestei ediţii de Liga I.

Intrarea spectatorilor va fi liberă!

Conform comunicatului de presă emis de conducerea CS Municipal înaintea acestei partide, staff-ul administrativ al vâlcenilor a decis ca intrarea spectatorilor să se facă în mod gratuit. Asta şi pentru a mai puncta la capitolul imagine, CSM suferind serios la ultimele meciuri disputate pe teren propriu, atunci când în tribune nu se strângeau mai mult de 2-300 de spectatori. „Sperăm să avem un meci frumos, care să fie gustat din plin de spectatorii pe care îi aşteptăm în număr mare la stadion”, a declarat Bogdan Medrea, preşedintele executiv al CS Municipal.