Ordin pentru municipali: Învingeţi Slatina!


• CSM Râmnicu Vâlcea – FC Olt Slatina, mâine de la ora 11.00
Pasa proastă prin care trec fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Erik Lincar poate fi depăşită mâine. În cadrul etapei a şaptea, municipalii primesc vizita unei alte grupări care nu s-a regăsit mai deloc în debutul de campionat, vecina şi colega de suferinţă FC Olt Slatina. Cu numai şapte puncte acumulate în primele şase runde ale Seriei Vest din liga secundă de fotbal, CS Municipal are nevoie disperată de un succes în derby-ul Olteniei. Reamintim, până în acest moment, gruparea din Parcul Zăvoi a reuşit să câştige un singur joc (cu Poli Timişoara), a pierdut unul (deplasarea de la Reşiţa) şi a remizat în alte patru, în trei dintre acestea fără ca măcar să marcheze vreun gol (cu CS Mioveni, FC Bihor Oradea şi Olimpia Satu Mare). Vâlcea speră aşadar să îşi îmbunătăţească raportul ofensiv după jocul de mâine, dar mai ales să acumuleze cele trei puncte extrem de preţiose care să menţină echipa noastră în zona locurilor de play-off.
Jocul programat cu începere de la ora 11.00 nu se anunţă însă deloc facil, adversara din Slatina având o situaţie şi mai complicată în clasamentul seriei. Deşi porneau destul de încrezători la începutul sezonului, planurile oficialilor de la FC Olt au fost repede zădărnicite. Echipa a avut un început modest, acumulând numai trei puncte în cele şase etape consumate din actuala ediţie a Seriei Vest.
Ce va fi, rămâne să vedem mâine, la stadion. Oricum, un lucru este cert: Vâlcea are nevoie ca de aer de toate punctele la finalul meciului cu Slatina! Orice alt rezultat în afara victoriei nu va face decât să complice situaţia echipei noastre în clasament, să distrugă moralul şi aşa răvăşit al jucătorilor şi să îndepărteze suporterii din tribune.

Programul etapei a VII-a

Astăzi, 10 octombrie, ora 17.30
Poli Timişoara – FC Bihor Oradea
Mâine, 11 octombrie, ora 11.00
Metalul Reşiţa – Olimpia S. Mare
CSM Rm. Vâlcea – FC Olt Slatina
CS Mioveni – Unirea Târlungeni
Şoimii Pâncota – FC Caransebeş
Fortuna Poiana Câmpina va sta

Clasament Seria Vest: Metalul Reşiţa 14p, CS Mioveni 11p, Fortuna Poiana Câmpina 11p, ACS Poli Timişoara 9p, Unirea Târlungeni 7p, CSM Râmnicu Vâlcea 7p, FC Caransebeş 6p, Olimpia Satu Mare 4p, FC Olt Slatina 3p, Şoimii Pâncota 3p şi FC Bihor Oradea 3p.
* primele şase formaţii se califică în play-off