Opinia deputatului Cristinel Marian a fost luată în calcul: Balurile Bobocilor din Vâlcea au fost anulate


• conform inspectorului general Andra Bică, dacă totuși se vor organiza astfel de evenimente, ele trebuie să aibă loc în condiții de maximă siguranță a elevilor
Așa după cum ați aflat din ediția noastră electronică de sâmbătă dimineața, deputatul Ion Cristinel Marian a fost primul parlamentar vâlcean care a oferit un punct de vedere legat de tragedia care a avut loc în clubul „Colectiv” din București. Pe lângă condoleanțele adresate familiilor celor decedați, prin intermediul nostru, reprezentantul Mișcării Populare a dorit să tragă un semnal de alarmă. Cristinel Marian ne-a declarat că, în opinia sa, Balurile Bobocilor organizate în această perioadă în toată țara, chiar în locații de tip club, pot reprezenta un pericol pentru elevi. Iar opinia sa a fost luată în calcul de conducerea Inspectoratului Școlar Județean, care a decis, prin vocea Andrei Bică, să interzică orice activitate de tip Balul Bobocilor organizată în Vâlcea.

Cristinel Marian: „Noi, ca adulți, avem datoria, și obligația până la urmă, de a-i feri pe copii de pericole”

În rândurile următoare, prezentăm punctul de vedere oferit de reprezentantul Colegiului Drăgășani în Parlamentul României. „Am aflat despre măsura anulării Balurilor Bobocilor în județul nostru. Cum v-am spus și sâmbătă, aceste activități, și mă refer în special la cele desfășurate în localuri de tip club, pot reprezenta un pericol pentru elevi. Ei sunt mici și nu înțeleg toate riscurile la care se expun. Dar noi, ca adulți, avem datoria, și obligația până la urmă, de a-i proteja. Nu vreau să îmi imaginez care ar fi fost proporțiile dramei din București dacă cele câteva sute de persoane aflate în club la momentul respectiv erau elevi la un Bal al Bobocilor. (…) Nu vreau să fiu înțeles greșit și să se considere că sunt împotriva oricărei forme de distracție și relaxare a elevilor. Sunt convins că ei au nevoie de momente de socializare și de distracție, dar locurile în care își petrec timpul liber trebuie să fie sigure și atent verificate. Nimeni nu cred că vrea alte drame naționale! Felicit, pe această cale, conducerea Inspectoratului Școlar Vâlcea pentru o decizie pe care eu o consider justă, aceea de a opri organizarea Balurilor Bobocilor din această toamnă”, ne-a declarat deputatul Ion Cristinel Marian.

Posting....