ONU a acordat o importantă distincție unui jandarm român


• căpitanul Fărcaş Silviu este primul jandarm român selecţionat de către ONU să participe la misiunea din Republica Haiti

Căpitan Fărcaş Silviu, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, primul jandarm român care participă la o misiune internaţională în Republica Haiti, a primit din partea Organizaţiei ­ Unite medalia „În serviciul păcii”.
În cadrul unei ceremonii oficiale ce a avut loc în prezenţa doamnei Sandra HONORE, reprezentantul Special al Secretarului General al ONU, a comandantului misiunii, dom­nul general Ajax Porto PINHEIRO şi a altor membri ai con­du­cerii Misiunii Organizaţiei Naţiu­nilor Unite de Stabilizare din Haiti, ofițerul jandarm Fărcaș Silviu (foto), a fost distins cu „Medal Parade”, o impor­tantă distincție conferită celor mai merituoși militari participanți la misiunea din Republica Haiti. În ca­drul acestei misiuni (MINUSTAH), cu durata de un an de zile, ofiţerul Jandarmeriei Române, îndeplineşte funcţia de monitor de poliţie civilă al ONU, având atribuţii în dome­niul instruirii, reformării şi monitorizării siste­mului naţional de poliţie din Republica Haiti. De asemenea, ofiţerul participă şi la misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.
Premergător selecţiei organiz­a­te de reprezentanţii ONU, căpitanul Fărcaş Silviu a absolvit Cursul Internaţional de Monitor ONU la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul Academiei de Poliţie. Căpitanul Fărcaş Silviu este căsătorit, are un copil şi este absolvent al Academiei de Poliţie, promoţia 2005.